Svjetski dan limfoma – 15. rujna

ana-rukavina-limfom

Povodom Svjetskog dana limfoma, 15. rujna, Zaklada Ana Rukavina u suranji s Hrvatskom udrugom leukemije i limfoma na Cvjetnom trgu organizira niz aktivnosti kako bi javnost pobliže upoznala s ovom teškom bolešću.

Edukativno predavanje za građane će se održati  u Kulturno-informativnom centru, Preradovićeva 15, u 18 sati. Predavanja će držati neki od najvećih stručnjaka na području hematologije u Hrvatskoj, prof.dr.sc. Igor Auer sa KBC-a Zagreb, prof.dr.sc. Slobodanka Ostojić i vms. Ljiljana Pomper sa KB Merkur.

"Limfom je najčešći oblik raka limfnog tkiva, koje ima veliku ulogu u obrani od infekcija, jer je sastavni dio obrambenog sistema organizma. Ne postoje programi ranog otkrivanja ove bolesti, zato je jedini način za rano otkrivanje limfoma edukacija i informiranje javnosti. Ranim postavljanjem dijagnoze, uz adekvatan tretman, limfom se može uspješno liječiti.", naglašava medicinski direktor Zaklade, doc. Mirando Mrsić.

Osim informativnih štandova na Cvjetnom trgu, održat će se i akcija uzimanja krvnih uzoraka za tipizaciju i upis u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Ordinacija.hr

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!