Novosti

Svjetski dan smijeha obilježava se u siječnju – najdepresivnijem mjesecu u godini

Svjetski dan smijeha oaza je humora u siječnju – često zvanog najdepresivnijim mjesecu u godini.

Kako ga najbolje obilježiti nego kroz najavu velikog nastupa povodom 15 godina karijere stand-up komičara Pedje Bajovića. Jedan od pokretača hrvatske i regionalne stand-up komedije, nastupit će u Zagrebu 31. 1.2020. na pozornici Kina SC s predstavom “Najbolji’ sat i kusur”, i tako zajedno s okupljenima ovaj mjesec završiti uz salve smijeha.

Je li za jednog stand-up komičara Svjetski dan smijeha kao neki njihov dan ili praznik upitali smo Pedju Bajovića, nosioca bezvremenskog urbanog balkanskog humora:

Pravda za siječanj! Naime, najšira javnost vjeruje da je međunarodni dan šale 1. april, a koji je samo dan spačke iliti šaljive podvale! Dan smijeha je baš ovog mjeseca i to se netko nekada jako dobro sjetio, da spasi naše duše da ne potonemo u zimsku depresiju nakon svih blagdana i zimovanja.

Nakon što je postavio temelje domaće stand-up komedije, obišao pola svijeta, izveo par tisuća izvedbi do sad nasmijao publiku u čak 30 zemalja i u stotinama gradova, bio u završnici svjetskog natjecanja za najsmješnijeg čovjeka na svijetu Pedja kaže da je nakon desetljeća i pol došlo vrijeme da svoje dosadašnje tematske predstave umirovi.

Tako za publiku koja je mislila da se više nema čemu veseliti nakon blagdana i zimovanja, u petak 31.1. u Zagrebu Pedja razbija siječanjsku depresiju kompilacijom najboljih fora iz popularnih “S nogu* (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)”, “Muškarac (o parenju i razmnožavanju)” i “Rok trajanja”. Naime upravo tog datuma prije 15 godina Pedja je prvi put imao svoj stand-up nastup i time zajedno s nekolicinom kolega utabao put ove komičarske forme u Hrvatskoj.

Mislim da je nakon desetljeća i pol vrijeme za nešto novo i drugačije. I baš zato to poglavlje želim zatvoriti najboljim od onoga što sam napravio u ovih 15 godina svoj stand-up komedije. Oni koji su me pratili sve ovo vrijeme moći će se podsjetiti mojih najboljih fora, a oni koji me nikada prije nisu gledali – dobit će odličan uvid u to što su bili propustili, što znači da će im ta velika greška biti oproštena na licu mjesta!

Ordinacija.hr

Foto: Privatna arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo