Novosti

Svjetski dan zdravlja – 7. travnja

Ovogodišnji se Svjetski dan zdravlja obilježava pod motom “1000 gradova 1000 života”, a posvećen je temi “urbanizacija i zdravlje” ukazujući na utjecaj koji urbanizacija ima na globalno zdravlje i zdravlje svakog pojedinca.

kSvjetska zdravstvena organizacija je pozvala gradove da tijekom tjedna od 7 do 11. travnja organiziraju različite aktivnosti, a događanja će kulminirati zatvaranjem jedne prometnice za promet i otvaranje za građane. Cilj je ponuditi građanima različite aktivnosti, namijenjene svim dobnim skupinama. Idealni dan za to je nedjelja, 11. travnja.

Ministarstvo zdravstva i
socijalne skrbi Republike Hrvatske
pridružuje se nastojanjima Svjetske
zdravstvene organizacije te poziva sve građane da se aktivno uključe u
preporučene aktivnosti u svojim gradovima i na taj način doprinesu svojem i
našem zdravlju.

Grad Zagreb uključio se u Kampanju i priključio aktivnostima tijekom tjedan dana, od 7. do 14. travnja u “Tjednu zdravlja“. U nedjelju 11. travnja aktivnosti će biti organizirane u centru grada: Masarykova-Teslina-Amruševa–Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Tramvaj ispred Tehničkog muzeja biti će info-punkt za građane na kojem će se moći dobiti informacije o svim aktivnostima.

kDogađanja vezana za Tjedan zdravlja kulminirat će zatvaranjem prometnica: Masarykova ulica – Teslina ulica – Amruševa ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog, u nedjelju, 11. travnja od 10 do 14 sati te proglašenjem “Šampiona zdravlja“ za 2008./2009. godinu.

U obilježavanje Svjetskog dana zdravlja aktivno se uključila i Udruga masera i ljubitelja masaže – Slobodni maseri. Oni su za sve građane Grada Zagreba osigurali besplatne masaže i to danas do 12 do 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i 11. travnja na Zrinjevcu.

Program događanja tijekom „Tjedna zdravlja“ od 06 do 14. travnja 2010.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo