Novosti

Testirajte oštrinu vida i očnog tlaka na Cvjetnom trgu u sklopu akcije “Da te bolje vidim”

U povodu Svjetskog dana vida, 9. listopada 2015. , Večernji list, portal ordinacija.hr i optika Optotim organiziraju event na Cvjetnom trgu u Zagrebu pod nazivom “Da te bolje vidim” s početkom u 15 sati.

Cilj eventa je upozoriti javnost na važnost pregleda vida, osvijestiti pitanja o sljepoći i slabovidnosti, važnosti rehabilitacije slabovidnih osoba te građanima osigurati besplatno mjerenje očnog tlaka (glaukoma) i besplatno mjerenje vida.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije 670 milijuna ljudi diljem svijeta je slijepo ili slabovidno, s time da čak 82 posto slijepih čine osobe starije od 50 godina

Prisutne će biti i omiljene osobe iz sfere sporta, glazbe, gradske i javne uprave koji će svojim sudjelovanjem pomoći osvještavanju javnosti o ovom problemu.

Uz njih tu će biti i predstavnici MUP-a koji će demonstrirati javnosti kakav je vid pod utjecajem alkohola tzv. pijanim naočalama, a vozači će moći besplatno napraviti alkotest.

Stručni djelatni tim optičke poliklinike Optotim besplatno će testirati oštrinu vida građana, a moći će se obaviti i besplatan pregled glaukoma (visokog očnog tlaka). Poznati će se pokušati staviti u ulogu slijepe osobe i okušati se u osmišljenim aktivnostima koje moraju napraviti s povezom na očima, a psi vodiči demonstrirati svoje umijeće vođenja slijepih i slabovidnih osoba.

Event se organizira uz potporu gradskog ureda za zdravstvo, Policijske uprave zagrebačke, Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, pročelnice prof.dr.sc. Mirne Šitum te potporu Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Foto: shutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo