Novosti

Tijekom inicijative BOLJE RAZUMJETI besplatno testirajte sluh

Foto: Shutterstock

Ako vas ili neku vama blisku osobu muči razumijevanje tijekom razgovora, tvrtka Neuroth slušna pomagala vas poziva da se uključite u inicijativu Bolje razumjeti. Jer tko dobro čuje taj bolje razumije.

Vani je mrak? Kasnim na vlak? Jako si mi drag! Ovakvi i slični nesporazumi i nerazumijevanje su vrlo česti tijekom razgovora s osobama oštećenog sluha. Iako u svakodnevici mogu biti simpatični stručnjaci upozoravaju da je kvaliteta života osoba s oštećenim sluhom bitno umanjena.

Inicijativa obuhvaća tri koraka:

  • Besplatno testiranje sluha u najbližem Neuroth centru

  • Isprobavanje svjetskog noviteta na području slušnih pomagala

  • Bolje razumijevanje

Neurothova inicijativa Bolje razumjeti nastavlja se na prvo veliko hrvatsko istraživanje sluha koje je provedeno u suradnji s Hrvatskim društvom za audiologiju i fonijatriju. U istraživanju je sudionicima po prvi put omogućeno nošenje dva slušna pomagala kako bi se ocijenio utjecaj slušanja na oba uha na kvalitetu života osoba oštećenog sluha. I u inicijativi Bolje razumjeti svi sudionici će, također, tijekom dva tjedna moći koristiti dva slušna pomagala, a tvrtka Neuroth omogućuje isprobavanje svjetskog noviteta na području slušnih pomagala.

„Tijekom prvog velikog hrvatskog istraživanja sluha, koje je provedeno prije nekoliko mjeseci, a čiji će rezultati biti predstavljeni krajem godine, uvjerili smo se još jednom u osjetno poboljšanje kvalitete života sudionika istraživanja. Zato smo omogućili nastavak putem inicijative Bolje razumjeti. Vodimo se uvjerenjem da je bolje razumijevanje neophodno za kvalitetu života u svim segmentima i bez obzira na dob. Cilj inicijative je, također, kod osoba oštećenog sluha i njima bliskih osoba osvijestiti potrebu za pravodobnim reagiranjem na slabiju čujnost jer je problem u većini slučajeva u potpunosti rješiv uz pomoć suvremenih i tehnološki naprednih slušnih pomagala koji su nam na raspolaganju“, izjavila je Iva Šimunec, direktorica Neurotha za Hrvatsku.

Osim mogućnosti da značajno unaprijede razumijevanje i kvalitetu života, svi sudionici će na dar dobiti zanimljivu društvenu igru u kojoj će cijela obitelj moći uživati igrajući se prepoznavanjem zvukova.

Tvrtka Neuroth je od početka svog rada u Hrvatskoj uvela beskompromisnu razinu kvalitete i standard usluge koji su sinonim za Neuroth diljem Europe. To podrazumijeva tim educiranih stručnjaka, te vrhunski uređene centre od kojih je svaki opremljen slušnom kabinom. Prošle godine u Zagrebu je otvoren i prvi slušni centar u Hrvatskoj specijaliziran za dječju akustiku. Tvrtka Neuroth stoga poziva sve zainteresirane da se jave u najbliži Neuroth slušni centar, besplatno testiraju sluh i prijave se za probno nošenje slušnih pomagala za oba uha.

O tvrtki Neuroth:

S tradicijom duljom od 105 godina tvrtka Neuroth spada među vodeće europske ponuđače slušnih pomagala. Europsko poduzeće s austrijskim korijenima ima u Švicarskoj i Lihtenštajnu više od 65  slušnih centara, a u sedam europskih zemalja više od 240. Osim slušnih pomagala u djelatnost grupe Neuroth spadaju i zaštita sluha te medicinska tehnika. Glavno europsko sjedište grupe Neuroth, kojom u četvrtoj generaciji upravlja ing. Lukas Schinko, nalazi se u Grazu (Austrija/Štajerska).
 

Više informacija potražite i na:

www.neuroth.hr

https://www.facebook.com/neuroth.hr/

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo