Novosti

Tjedan svjesnosti o dijabetesu – izmjerite besplatno krvni tlak i razinu šećera u krvi

Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira Tjedan svjesnosti o dijabetesu – usvajanje zdravih životnih navika, od danas do 1. ožujka.

S obzirom na stalni porast broja oboljelih od šećerne bolesti u Hrvatskoj i u svijetu, ova bolest postavlja pred oboljele osobe velike izazove i potrebu za promjenom načina života, za njih same, njihove obitelji i društvo u cjelini.

Šećerna bolest i komplikacije vezane uz nju u cijelom svijetu predstavljaju veliki javnozdravstveni problem. Promjenom životnih navika moguće je, međutim, spriječiti ili odgoditi pojavu šećerne bolesti. Ovo događanje namijenjeno je stoga sveukupnom građanstvu i njime želimo naglasiti važnost edukacije o šećernoj bolesti i načinima prevencije u tome nastojanju.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je skretanje pažnje javnosti na korisnost usvajanja zdravih životnih navika kao jednoga od najpouzdanijih načina prevencije nastanka šećerne bolesti kao i njezina razvoja i napredovanja. 

Tijekom Tjedna svjesnosti, građani će u prostorijama Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga u Ilici 48/II, Zagreb, moći izmjeriti razinu šećera u krvi, krvni tlak i ITM (analiza tjelesnog sastava), a osim navedenih mjerenja moći će dobiti savjete stručnjaka iz različitih područja vezanih uz šećernu bolest i preuzeti potrebne edukativne materijale za bolje razumijevanje te kronične bolesti.  

Raspored događanja pogledajte ovdje.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo