Tjelesna aktivnost i žensko zdravlje - AVIVA VJEŽBE - Ordinacija.hr

Novosti

Tjelesna aktivnost i žensko zdravlje – AVIVA VJEŽBE

Aviva vježbe su sustav posebno oblikovanih i prilagođenih vježbi koje ciljano djeluju na probleme ženskog zdravlja.

Veliki broj promjena reproduktivnog sustava nastaje uslijed disbalansa spolnih hormona. Sukladno tome, najčešći oblik liječenja je primjenom hormonalne terapije.

Prije odluke o korištenju umjetnih hormona/hormonalne terapije, potaknite ravnotežu reproduktivnog sustava primjenom Aviva vježbi.

Aviva vježbe prvenstveno djeluju na područje zdjelice, potičući optimalan rad spolnih organa i hormonalnu ravnotežu. Specifičnim pokretima povećava se cirkulacija u području zdjeličnog obruča čime se povećava opskrba nutrijentima, hormonima i elektrolitima. Cirkulacija je baza dobrog zdravlja.

Indikacije za primjenu vježbi su:

Postoji nekoliko skupina vježbi koje se primjenjuju ovisno o indikaciji. Osnovni pokret svake vježbe je kontrakcija zdjelice prema naprijed uz aktivaciju mišića donjeg djela trbuha, stražnjice, bedara i mišića zdjeličnog dna. Osnovnom pokretu pridodani su pokreti ruku i nogu kroz elemente plesa. Svaki od tih pokreta je pomno osmišljen na način da podupire anatomska obilježja i potiče fiziološke procese u tijelu.

Preporuča se vježbati 2- 3 puta tjedno. Brzina postizanja željenih rezultata ovisi o vrsti i trajanju problematičnog stanja, te pravilnom i kontinuiranom izvođenju vježbi. Vježbati mogu i žene bez simptoma, radi održavanja optimalne funkcije spolnih organa i hormonalnog sustava.

Raznolikost pokreta, ritam i glazbena pratnja čine ove vježbe zanimljivim i dinamičnim oblikom tjelesne aktivnosti za uspostavljanje i/ili održavanje reproduktivnog zdravlja i opće fizičke kondicije.

Popularnost vježbi raste širom svijeta. Uspješno se primjenjuju u više od 20 zemalja, na pet različitih kontinenata. Od ove godine primjenjuju se i u Hrvatskoj.

Grupni termini održavaju se u Privatnoj praksi fizikalne terapije Jadranka Brozd u Folnegovićevoj ulici 1c/III.  

Više informacija saznajte na http://www.jadrankabrozd.hr/programi-za-zensko-zdravlje/.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo