Novosti

Tko vozi auto do tuluma? Žena, naravno

Unatoč tome što su muškarci sretni dok je njihova bolja i nježnija polovica za volanom, britansko je istraživanje pokazalo kako se žene grčevito drže za volan od nervoze ako voze svoje muškarce.

Samo se pet posto muškaraca osjeća napeto dok ih vozi supruga ili djevojka, tvrde istraživači britanskog Instituta naprednih motorista, što daje do znanja kako većina uživa da ih se vozi. No za žene, stvari su drugačije. Čak je 15 posto vozačica napeto i ne može se opustiti ako voze svoje partnere, a osam posto se nikada ne može opustiti.

Istraživanjem provedenim nad 520 vozača i 480 vozačica ustanovljeno je kako je dvostruko više muškaraca samouvjereno u svoje vozačke sposobnosti, u usporedbi s damama.

Vječne dvojbe parova – tko će danas voziti auto, u pravilu pobjeđuju muškarci koji četiri puta češće sjedaju za volan nego žene. Međutim, ako parovi izlaze na mjesta gdje znaju da će konzumirati alkohol, kao što su pubovi ili zabave, tada je obično žena ta koja vozi.

“Rezultati su pozitivni i raspršuju prethodne krive predodžbe, pogotovo o vozačicama. Dok su žene još uvijek nervozne u određenim situacijama, poput brzog prometa ili loših vremenskih uvjeta, ohrabrujemo ih neka češće preuzmu volan, kako bi mogle što više vježbati”, zaključio je Neil Greig, voditelj istraživanja.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo