Novosti

Top 5 stvari koje bi svatko trebao znati o zubnim implantatima

Ne tako davno, jedini lijek za potpuni gubitak zuba bile su totalne mobilne proteze. Ljudi koji ih nose najbolje znaju za nevolje kroz koje prolaze kako bi ih držali u ustima i spriječili njihovo ispadanje.

Za mnoge pacijente zubni implantati i danas su nešto potpuno strano, tzv. čudo tehnologije od kojeg zaziru ali, također, i veliki razlog za optimizam koji pružaju kako bi vratili žvačnu funkciju i izgubljeni osmijeh.

Što je zapravo zubni implantat?

Kako ga tumači stomatološka struka, zubni implantat je umjetni zub, tj. “korijen” koji se ugrađuje u kost kako bi bio potpora za krunicu, protezu ili most. Izrađen je od titana koji je u potpunosti biokompatibilan te se oseointegracijom učvršćuje u kosti.

Ovo je trenutno najbolja – ako ne i jedina, dugoročna opcija za zamjenu zuba.

Je li idealno rješenje za vas?

Ukoliko se odlučite za ugradnju implantata, potrebno je obaviti precizan i kompletan stomatološki pregled. U Ordinaciji dentalne medicine Renata Ostojić uz besplatan pregled učinit će te i potrebne dijagnostičke postupke (ortopan, 3D CBCT analizu) te dobiti detaljan i predvidljiv implantoprotetski plan.

Ukoliko nakon kliničkog pregleda i detaljne CBCT analize dobijete „zeleno svjetlo“ za ugradnju implantata, ovo su neke od prednosti takve terapije:

1. Visoka stopa uspješnosti ugradnje

Zubni implantati su dizajnirani da traju doživotno. Zapravo, implantološki postupak je opcija zamjene zuba s najvišim dokumentiranim stopama uspjeha. Kliničke studije u posljednjih 40 do 50 godina pokazuju da implantološka ugradnja ima stopu uspjeha iznad 97%.

2. Implantati izgledaju i ponašaju se poput prirodnih zuba

Kada je riječ o izgledu i osjećaju nakon ugradnje implantata možemo sa sigurnošću reći da između implantata i prirodnih zuba nema nikakve razlike. Oni se savršeno uklapaju među prirodne zube u vašim ustima, a ukoliko ste potpuno bezubi, donose optimalna rješenja za žvakanje i estetiku.

3. Implantati olakšavaju žvakanje

S obzirom da implantatima sve vrste protetskih radove činimo fiksnima, to vam omogućuje uživanje u hrani te prirodan osjećaj i sigurnost dok jedete.

4. Ugradnja implantata sprečava resorpciju preostalog koštanog grebena

Nakon gubitka zuba koštani greben neminovno se troši (atrofira). Ugradnjom implantata u bezube djelove usne šupljine sprečava se resorpcija kosti te se osim dobivene funkcije zadržava i estetika zubnog mesa.

5. Implantatima se sprečava brušenje preostalih zdravih zuba

Ukoliko nadoknađujete gubitak jednog ili nekoliko zuba tzv. zubnim mostovima, neminovno je brušenje susjednih zdravih zuba.

Zahvaljujući zubnim implantatima, sada možemo postaviti krunu ili most na samom zubnom implantatu. Drugi zubi ostaju netaknuti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo