Novosti

Tribina: Psihologija pamćenja u starijoj životnoj dobi

Tribina Paralelni svjetovi, pod nazivom “Tvornica nostalgije: psihologija pamćenja u starijoj životnoj dobi i reminiscencije u književnosti” održat će se večeras u 19:30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Tribina Paralelni svjetovi pod nazivom “Tvornica nostalgije: psihologija pamćenja u starijoj životnoj dobi i reminiscencije u književnosti” održat će se večeras u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5).

Gošće tribine, psihologinja Antonija Maričić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i književnica Sanja Lovrenčić, razgovarat će o knjizi nizozemskog psihologa Douwea Draaisme Tvornica nostalgije (Naklada Ljevak, 2013.), ali i tome što predstavlja efekt reminiscencije u psihologiji i književnosti te zašto se obično ta pojava javlja u starijoj životnoj dobi.

Raspravljat će se o autobiografskom pamćenju i pisanju autobiografije koje se može transformirati u umjetnost (pisanje romana), kao i o istraživanju pamćenja u kognitivnoj neuroznanosti. Na kraju će biti riječi i o psihologiji zaboravljanja, odnosno o tome ide li zaboravnost ruku pod ruku sa starošću. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo