Novosti

Trka bez brka: biciklima i tvidom za zdravlje muškarca

Trka počinje 27. listopada u 14:30 sati, a start je na zagrebačkom Britanskom trgu.

Tweed Run naziv je za grupnu vožnju biciklima s kojom se vraćamo u doba naših baka i djedova kada su se nosila tvid odijela, navlačili tregeri, a vrat su ukrašavale leptir-mašne! Cijeli ovaj projekt potječe iz Engleske, gdje je Tweed Run prvi put organiziran 2009. godine. Od onda se proširio i po Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, SAD-u, Rusiji itd.

Kakve veze imaju bicikli i brkovi?

Organizatori su mozgali i mozgali kako Tweed Run dovesti u Hrvatsku i odlučili spojiti ovu utrku s još jednim stranim običajem – obilježavanjem mjeseca studenog za vrijeme kojeg se podiže svijest o raku prostate i ostalim muškim bolestima puštanjem brkova. Uz retro stil leptir-mašni i tvida, savršeno se uklapaju i brkovi… Amerikanci su ovaj pokret nazvali Movember (Moustache+November), a domaći su se organizatori odlučili priključiti ovom projektu pokretanjem utrke Trk Brk. Od 1. do 30. studenog muškarci su pozvani da puštaju brkove u znak podrške i promicanja svijesti o ovim bolestima.

Trk brk čini prva vožnja Trka bez brka kako bi svi pripadnici muškog spola došli svježe obrijani i svoje brkove ponosno pokazali na drugoj vožnji Trka iza brka krajem 11. mjeseca! Prva vožnja kreće već ove subote, stoga trk kod baka i djedova po njihova retro odijela, tregere, leptir mašne i ostalu pripadajuću opremu! 🙂

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo