Novosti

Tvrtka Sandoz predstavila poslovanje u Hrvatskoj

Tvrtka Sandozvodeća je europska kompanija na tržištu generičkih lijekova. Prisutna je u više od 130 država diljem svijeta. Njeni su proizvodi dostupni za više od 90 posto svjetske populacije.

Samo Sandozov generički
portfelj obuhvaća gotovo 1.000 proizvoda koji dolaze u više od 5.000
farmakoloških oblika, što ih čini primjenjivima kod širokog kruga korisnika. Sandoz
je na hrvatskom tržištu prisutan od 2002. godine, od akvizicije tvrtke Lek, ali
je direktno prisutan tek od kraja 2009. godine pod imenom Sandoz.

k                           Igor Haralović
       direktor Sandoz  ureda u Hrvatskoj

“Želimo postati vodeći proizvođač visokovrijednih, cijenom dostupnih generičkih lijekova i tako trajno poboljšati zdravstvenu skrb širom svijeta. Uz to, želimo proširiti granice tradicionalne generičke proizvodnje i korisnicima ponuditi nova tehnološka rješenja i inovativne oblike lijekova. Ukratko, želimo biti vodeća generička kompanija i zauzeti prvo mjesto na tržištu”, naglasio je Igor Haralović, direktor Sandoz ureda u Hrvatskoj.

Sandoz je na domaćem tržištu prisutan s lijekovima iz sljedećih terapijskih područja:

  • Sustavni antiinfektivni lijekovi
  • Lijekovi za kardiovaskularni sustav
  • Lijekovi za središnji živčani sustav
  • Gastrointestinalni lijekovi
  • Lijekovi za mišićno-skeletni sustav
  • Hormonski proizvodi
  • Lijekovi za respiratorni sustav
  • Onkološki lijekovi (EBEWE)

Uz to, Sandoz je na domaćem tržištu lider u lijekovima za prehladu i gripu. Tako su vodeći proizvodi u 2009. godini bili: Tulip, Amlopin, Operil, Sanval, Lekadol, Piramil, Ketonal, Edicin, Ortanol, Azitromicin Lek.

kJerko Jakšić, direktor marketinga i prodaje

“Kad je riječ o novim proizvodima, ove nas godine očekuje širenje u bolničkom portfelju. Riječ je o nekoliko novih proizvoda poput sistemskih antiinfektiva te onkoloških lijekova. Također, želim naglasiti da je Sandoz najveći proizvođač antibiotika u Europi”, poručio je Jerko Jakšić, direktor marketinga i prodaje Sandoza u Hrvatskoj.

Odgovorno prema društvu

Tvrtka Sandoz je suorganizator i glavni pokrovitelj humanitarne akcije “Ostani uz mene”. Njeni glavni ciljevi su: opremanje prve Ustanove za palijativnu medicinu u RH i podizanje javne svijesti o palijativnoj medicini. U spomenutu će humanitarnu akciju Sandoz ove godine uložiti između 500 tisuća i milijun kuna.

Sandoz aktivnosti u budućnosti

Osim širenja portfelja proizvoda, tvrtka Sandoz ima namjeru postati jedna od vodećih farmaceutskih tvrtki po broju novih proizvoda koji dolaze na tržište pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode. Uz širenje dostupnosti generičkih lijekova na domaćem tržištu, cilj kompanije je, uvođenjem generika, utjecati na dodatne uštede i osigurati financijski dostupniju zdravstvenu skrb uz racionalizaciju troškova zdravstvenog sustava.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo