Novosti

U Hrvatskoj predstavljen jedinstveni uređaj zbog kojeg su mnoge žene odlazile u inozemstvo

Poliklinika Hilarius

Tretmani koji se provode DQRF tehnologijom u ginekologiji i dermatovenerolgiji bezbolni su, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni.

U Poliklinici Hilarus predstavljeni su medicinski uređaji Eva i 4 PLUS čiji se rad bazira na dinamičnoj kvadripolarnoj radiofrekvenciji (DORF).

Poliklinika Hilarus privatna je zdravstvena ustanova čija je misija pacijentima pružiti uslugu korištenja najmodernijih dijagnostičkih uređaja uz rad vrhunskih stručnjak, a vođeni tom misijom prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić specijalist ginekologije i opstetricije, subspecijalist humane reprodukcije i osnivač Poliklinike Hilarus zajedno s dr. Tanjom Vrčić, specijalisticom dermatovenerologije, nabavili su uređaje Eva i 4 PLUS.

Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija (DQRF) najnovija je biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva. Na taj način ciljan djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja.

Takav inovativan način rada pogodan je u mnogim indikacijama medicinskih grana ginekologije i dermatologije.

DQRF u ginekologiji – uređaj EVA

DQRF tehnologija u ginekologiji izvrsno je rješenje za probleme ženske intime. Tretmanom se na siguran i učinkovit način, bez neugode, rješavaju brojni problemi ženskog intimnog područja.

Poseban fokus prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić stavio je na ginekološke probleme koji znatno utječu na kvalitetu života žena, a koji se mogu otkloniti tretmanima DORF tehnologije.  

Kao najvažniji istaknuti problem, genitourinarni je sindrom u menopauzi koji se manifestira kroz vaginalnu suhoću, osjećaj zatezanja, peckanja i bolnih spolnih odnosa. Uz stimulaciju mikrocirkulacije smanjuju se simptomi koji nastaju kao posljedica vulvovaginalne atrofije.

Drugi važan problem blaži je oblik SUI (Stress Urinary Incontinence), u prijevodu neželjeno i nevoljno “bježanje” mokraće pri određenom fizičkom naporu.

Smanjenja osjetljivost i opuštenost rodnice i znakovi starenja intimnog područja, problemi su s kojima se žene susreću u zreloj dobi. Djelovanjem radiofrekvencije potiče se aktivnost fibroblasta, a oni onda proizvode novi kolagen, protein ključan za održavanje mladolikosti kože.

DORF tehnologija u dermatologiji – uređaj 4 PLUS

Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva. Primjenjiva je na svim tipovima i bojama kože, a djeluje na način da dovodi do zagrijavanja različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Dolazi do redukcije masnih stanica pa se može reći da se sinergijom opisanih učinaka postiže zatezanje i učvršćivanje ne samo kože, nego i potkožnog tkiva, a tretirano područje dobiva ljepše konture te poboljšan izgled.

Kod predstavljanja uređaja i tretmana dr. Tanja Vrčić, naglasila je da kada je riječ o licu, najbolji rezultati postižu se pri tretiranju opuštene kože, plitkih bora na čelu, oko usta i očiju te hiperpigmentacija i ožiljaka.

Područje djelovanja 4 PLUS uređaja mnogo je šire te tako poboljšava teksturu kože vrata i dekoltea, rješava se masnih jastučića na podbratku, a pomaže i kod problema koji muči i mlade djevojke i žene u godinama, posebice ako ne vježbaju, a to je opušten tonus i koža na nadlakticama.

Uostalom, odlični rezultati postižu se i na tijelu gdje se uređajem smanjuje višak masnog tkiva s trbuha, bedara, bokova, stražnjice pa čak i koljena, a koža se pod utjecajem radiofrekvencije zateže pa je cijela figura čvršća i ljepše oblikovana.

Tretmani koji se provode DQRF tehnologijom u ginekologiji i dermatovenerolgiji bezbolni su, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni, tj. minimalna je mogućnost komplikacija kao što je prekomjerno zagrijavanje tkiva.

Naglasivši koliko im je u radu bitna sigurnost pacijenata, liječnički je tim istaknuo i jednu od bitnih karakteristika uređaja, a to je da pritiskom na mali uređaj, pacijentica može tretman prekinuti i sama, ako primijeti bilo kakav oblik nelagode kod inače bezbolnih tretmana.

Ordinacija.hr

Foto: Poliklinika Hilarus

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo