Novosti

U Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” otvorena nova fonijatrijska ambulanta!

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” svečano je otvorena nova fonijatrijska ambulanta. Otvorenju su nazočili i članovi Rotary kluba “Zagreb Sljeme” koji su zajedno s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba u dobrotvornoj akciji “Spas za glas” prikupili približno 140.000 kn.

Prikupljena novčana sredstva iskorištena su za nabavu videoendostroboskopskog stupa koji će pomoći u videoanalizi promjena na glasiljkama i ranoj dijagnostici bolesti grla, pacijentima Zavoda za uho, grlo, nos Kliničke bolnice “Sveti Duh”.

k        Članovi Rotary kluba “Zagreb Sljeme” i
                         liječnici KB Dubrava

Aparat daje uvećanu sliku sluznice larinksa u pokretu i analizira fine i našem oku nevidljive pokrete glasnica, čime liječnicima omogućuje dijagnosticiranje tumorskih ili neuroloških bolesti larinksa u vrlo ranoj fazi na temelju dijagnostike poremećaja pokretljivosti glasiljki i promjena sluznice larinksa. Budući da je dobivanje uređaja i otvaranje fonijatrijske ambulante od presudnog značaja za sve glasovne profesionalce, u akciji je od početka sudjelovalo i Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba te je u travnju ove godine u kazalištu izvedena opera “Seviljski brijač” za sve donatore i prijatelje ove humanitarne akcije.

Prilikom svečane primopredaje uređaja, zamjenik ravnatelja KB Sveti Duh prof. dr. sc. Ratko Matijević zahvalio je na donaciji Rotary klubu “Zagreb Sljeme”, a doc. dr. sc. Boris Šimunjak predstojnik Zavoda za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” također se zahvalio svim donatorima te istaknuo kako je humanitarnom akcijom “Spas za glas” još jednom dokazano da ljudska dobrota i spremnost za pomoć nemaju granica.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo