U Križevcima otvoreno savjetovalište za maloljetne i mlade majke - Ordinacija.hr

Novosti

U Križevcima otvoreno savjetovalište za maloljetne i mlade majke

Savjetovalište za maloljetne i mlade majke otvoreno je u sklopu Centra za socijalnu skrb u Križevcima, u sklopu projekta „Zajedno za mame“, koji provodi Udruga roditelja „Korak po korak“ u partnerstvu s Udrugom žena „Hera“ iz Križevaca, zagrebačkom Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima.

Cilj projekta je osiguravanje još snažnije podrške i pomoći maloljetnim i mladim majkama u Koprivničko-križevačkoj županiji pri nastavku školovanja i zapošljavanju te pomoć u brizi i skrbi za dijete. Otvorenjem savjetovališta maloljetne i mlade majke, trudnice i roditelji na području županije dobili su mjesto okupljanja, unapređenja znanja i vještina koje će ih osnažiti za samostalan život i suočavanje s izazovima roditeljstva.

„Otvorenje savjetovališta važna je aktivnost našeg projekta ‘Zajedno za mame’, koja će omogućiti maloljetnim roditeljima Koprivničko-križevačke županije da saznaju više o načinima poboljšanja partnerskih odnosa, usavršavanja roditeljskih kompetencija i podizanja razine samopouzdanja, ali i da dobiju informacije o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi. Ovo će savjetovalište biti i mjesto za druženje s vršnjacima koji su se našli u sličnoj životnoj situaciji, stvaranje prijateljstava, razmjenu znanja i iskustava te usvajanje novih vještina“, istaknuo je Bojan Krsnik, voditelj projekta „Zajedno za mame“ iz Udruge roditelja „Korak po korak“.

Savjetovalište za maloljetne i mlade majke djeluje u prostoru koji je ustupio Centar za socijalnu skrb u Križevcima na adresi Bana Josipa Jelačića 5. Usluge savjetovanja u novom će savjetovalištu, ali i dalje u svojem sjedištu, pružati križevačka Udruga žena „Hera“ kroz telefonska savjetovanja te individualne susrete tijekom kojih će korisnici usluge dobiti savjete i podršku. Prostor savjetovališta uređen je i opremljen sredstvima projekta „Zajedno za mame“ koji financiraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Korisnicama savjetovališta i njihovoj djeci boravak u savjetovalištu uljepšat će i igračke koje im je donirao klub učenika volontera ,,Veliki pomagači“ Srednje gospodarske škole u Križevcima. Uz predstavnike kluba, svečanom otvorenju savjetovališta nazočili su i zamjenik gradonačelnika Križevaca Ivan Vuk, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Lidija Vuljak, predstavnici centara za socijalnu skrb iz Križevaca, Koprivnice i Đurđevca te predstavnici Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo