Novosti

U petak svi na humanitarni koncert “Želim život”!

U petak, 21. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića, slavit će se ono najdragocjenije – ljudski život! Zaklada Ana Rukavina, sada već tradicionalnim, sedmim koncertom “Želim život” kojeg izravno prenosi Nova TV, želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san nastavi.

Na koncertu će prisutne ugrijati mnoga poznata imena estrade poput Jelene Rozge, Nine Badrić, Lane Jurčević, Maje Šuput, Nede Ukraden, Jasmina Stavrosa, Giuliana, Luke Nižetića, Gorana Karana, Franke Batelić, klape Rišpet i mnogi drugi.

kPozivom na humanitarni broj 060 9000 građani mogu Zakladi donirati 6,25 kn (uključen PDV), a tijekom koncerta u call centru ugledna lica hrvatskog javnog života javljanjem na taj broj pomoći će u prikupljanju sredstava za rad Zaklade.

Zaklada Ana Rukavina svojim koncertom “Želim život” još nas jednom želi podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi “lijek” kojim može spasiti nečiji život. Tijekom dosadašnjeg djelovanja Zaklada je povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 37.500 građana. To je postignuto organiziranjem 200 javnih akcija upisa u Registar te podrškom mnogih prijatelja Zaklade koji su organizirali vlastite akcije upisa. U svjetski registar “Bone Marrow Donors Worldwide“ Hrvatska je do sada prijavila 29.399 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.026 darivatelja krvi iz pupkovine. Iz hrvatskog Registra izdano je 24 transplantata, 15 za pacijente u Hrvatskoj i devet u inozemstvu, čime je spašeno 24 života.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo