Novosti

U Rijeci je održana akcija “Počeši s razlogom”

Na riječkom Korzu u sklopu kampanje Počeši s razlogom građani dobili sve informacije o važnosti samopregleda i odlaska urologu u ranom otkrivanju raka testisa – Od početka kampanje spašeno je 46 muških života

Mnogobrojni građani Rijeke ove su subote sudjelovali u javnozdravstvenoj akciji kampanje Počeši s razlogom. Vodeći liječnici Kliničkog bolničkog centra Zagreb na riječkom Korzu bili su dostupni građanima za sve informacije i savjete vezane uz rak testisa i samopregled, kao najvažniji preduvjet za rano otkrivanje te zloćudne bolesti.

Kampanja “Počeši s razlogom”

O uspješnosti kampanje najbolje govori podatak o 46 muškaraca koji su se počešali s razlogom i otkrili rak testisa u ranoj fazi, zbog čega im je omogućeno uspješnije liječenje.

Ove vrijedne rezultate komentirala je i dr. Marija Gamulin, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora i v. d. voditeljice Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb: Samo kontinuirana edukacija i bolja informiranost o raku testisa i važnosti samopregleda u ranom otkrivanju te zloćudne bolesti može dugoročno rezultirati manjim brojem oboljelih i time boljim preživljenjem. Ovakvim akcijama želimo dodatno poticati muškarce da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje s ciljem ranog otkrivanja i pravodobnog liječenja mnogih bolesti.

Kampanju Počeši s razlogom već drugu godinu zaredom provodi Ožujsko pivo u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb i Referentnim centrom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora.

Liječnici su još jedanput pozvali sve muškarce, posebno one u dobi od 18 do 35 godina, koji se ubrajaju u rizičnu skupinu, na redovito obavljanje samopregleda testisa i odlazak urologu koji su ključni u ranom otkrivanju bolesti jer je rak testisa, iako zloćudan, ako se otkrije u ranoj fazi izlječiv u više od 95 posto slučajeva

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo