U Zagrebu počeli Dani meda - Ordinacija.hr

Novosti

U Zagrebu počeli Dani meda

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića jučer je otvorena tradicionalna, 10. po redu manifestacija “Dani meda u Zagrebu” koju i ove godine organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge Grada Zagreba i Ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba.

kNa više od 50 štandova zagrebački pčelari i njihovi gosti iz drugih županija od 5. do 8. listopada predstavljaju svoje slatke proizvode i izlažu ono najbolje što nam pčela daje, te na središnjem zagrebačkom Trgu prezentiraju svoje mogućnosti i dostignuća u proizvodnji kako sortnih vrsta meda, tako i ostalih nepcu primamljivih mednih proizvoda.

Osim izložbeno – prodajnog prostora, degustacije pčelinjih proizvoda i edukativnog dijela, na info pultu Hrvatskog pčelarskog saveza u petak 7. listopada od 15.30 do 17 sati svi zainteresirani građani u direktnom razgovoru sa prim. mr. sc. Josipom Lončarom, dr. med. moći će saznati sve o karakteristikama i blagotvornim učincima meda, propolisa i matične mliječi te njihovoj upotrebi u apiterapiji, a u subotu 8. listopada od 11 do 12 sati docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Donatela Verbanac svim medoljupcima objasnit će nutrititivna svojstva pčelinjih proizvoda.

 

Izvor: Hrvatski pčelarski savez

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo