Novosti

U Zagrebu predstava “Dorothy Gale” Tomislava Zajeca

Umjetnička organizacija Ruždjak i Perković (RUPER) u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, 4. veljače, u 20 sati premijerno će izvesti dramu “Dorothy Gale” Tomislava Zajeca, i to u interaktivnoj režiji Dore Ruždjak Podolski.

Zanimljivost projekta leži u činjenici što sve uloge tumače profesori i asistenti na Odsjeku glume, glumeći sa svojim studentima, a i autor teksta je docent na Odsjeku dramaturgije. Također, predstava se izvodi putem live-streaminga, prenoseći uživo dramske prizore odigrane u različitim prostorijama Akademije na projekcijsko platno u glavnoj dvorani.

U predstavi igraju Doris Šarić Kukuljica, Tomislav Rališ, Ivana Legati, Nikša Butijer, Nataša Kopeč, Silvio Vovk, Filip Vidović, Luka Bulović, Nikola Baće, Silvio Mumelaš i Roza Jurić.

Drama Dorothy Gale odigrava se u silvestarskoj noći, u kojoj se oko priče o gubitku jednog prstena isprepliće nekoliko sudbina ljudi čiji se životi u nekim drugim okolnostima vrlo vjerojatno ne bi ni dotakli. Svi oni u trenucima koji uglavnom donose teret svođenja računa, sanjaju o novom početku, u kojem će hladnoća zimske noći na kraju biti zamijenjena pokušajem iskrene komunikacije, razumijevanjem i međusobnom utjehom.

Valja naglasiti kako je ovo prvi projekt nove umjetničke organizacije RUPER, koju su pokrenule kazališne redateljice Dora Ruždjak Podolski i Franka Perković, a koji u svojoj programaciji ima za cilj izvoditi djela afirmiranih hrvatskih dramatičara koja su, usprkos društvenom i umjetničkom angažmanu samih autora, na neki način zaobiđena na hrvatskoj sceni.

Ulaz je besplatan!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo