Novosti

Udruga P.I.N.K. life najavljuje obilježavanje Dana narcisa

Dan Narcisa poseban je dan posvećen oboljelima od raka dojke, a narcise simboliziraju proljeće i buđenje nove nade.

Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) će 25. ožujka 2017. obilježiti Dan narcisa, manifestaciju koja se u Hrvatskoj obilježava od 1997. godine. Podjela narcisa održat će se na 15 lokacija u Zagrebu, s time da će se centralna akcija održati na Cvjetnom trgu, od 10 do 14 sati. Ova akcija se održava s ciljem pružanja potpore oboljelima, smanjenja smrtnosti od raka dojke i poboljšanja kvalitete života oboljelih i njihovih obitelji. Članice Udruge P.I.N.K. – life, brojni prijatelji, liječnici, medicinske sestre te oboljele žene, rame uz rame dijelit će narcise uz prikupljanje donacija građana, te time sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj akciji koja se održava uz podršku Hrvatske liječničke komore i časopisa Story.

Što je Dan narcisa?

Dan Narcisa poseban je dan posvećen oboljelima od raka dojke. Narcise su odabrane kao simbol proljeća i buđenja nove nade. U svijetu su narcise poznate kao simbol nade za oboljele od raka, iz razloga što svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simboliziraju nadu u ozdravljenje. Mnogostruki oblici narcise, njih oko 10 000 sorti i gotovo toliko naziva cvjetova, mogu se poistovjetiti s isto toliko oblika nade oboljelih.

Obilježavanjem ovog dana javnost se osvještava o raku dojke, pokreće se građane da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje edukacije, educira se žene o odgovarajućim pregledima u svrhu ranog otkrivanja, te o najboljim oblicima liječenja.

 

Donacije prkupljene u ovoj javno zdravstvenoj manifestaciji koristit će se za različite aktivnosti Udruge vezane uz jačanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka te psihosocijalni oporavak oboljelih. Krajnji cilj ove akcije kao i svih ostalih akcija Uduge P.I.N.K. u 2017 godini je usvajanje Nacionalnog plana borbe protiv raka, kroz institucije u Vladi i Saboru Republike Hrvatske.

Obilježavanje Dana Narcisa udruge P.I.N.K. life odvija se pod pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog sabora, Ministarstva zdravlja, Gradske skupštine Grada Zagreba te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo