Novosti

Ugasi svjetlo 31. ožujka u 20:30 i podrži akciju Sat za planet Zemlju!

“Sat za planet Zemlju” svake se godine obilježava posljednje subote u ožujku od 20.30 do 21.30 sati. Ipak, akcijom “Više od sata” želi se postići da svojim malim aktivnostima dobrom stanju našeg planeta doprinosimo tijekom cijele godine.

Od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, Bruneja do Litve, od najvišeg nebodera na planetu do inuitskog iglua, gaseći svjetla 31. ožujka svijet će još jednom proslaviti najveću ekološku svjetsku volontersku akciju – “Sat za planet Zemlju”.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovao 5251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata. Hrvatska će se i ove godine pridružiti akciji koju je prije šest godina osmislio WWF, jedna od najpriznatijih nevladinih organizacija za zaštitu prirode.

                      

Ovogodišnji “Sat za planet Zemlju” u Hrvatskoj će zamračiti pulsku Arenu, Zidine u Dubrovniku, riječku Trsatsku gradinu, splitsku rivu i južno pročelje Dioklecijanove palače, osječku Tvrđu, zagrebački Zrinjevac, cijelu Makarsku rivijeru… Sve će te znamenitosti, uz još brojne gradove, 31. ožujka u 20:30 sati na jedan sat utonuti u mrak te će Hrvatska tako postati dijelom najveće volonterske akcije na svijetu.

Ja hoću! A ti?

Ove godine akciju “Sat za planet Zemlju” prati kampanja “Ja hoću! A ti?“, koju je osmislila agencija Leo Burnett. Snimljeni su i televizijski spotovi koje ćemo narednih dana gledati na hrvatskim TV programima, a koje su snimili WWF-ovi ambasadori kampanje: košarkaši KK Cedevita, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, Boris Banović i Ida Prester.

Snimljena je i kampanja za društvene mreže, koju su izveli komičari iz Studija smijeha, a koja će još ovoga tjedna zaživjeti na internetu. Prvi od niza skečeva već možete pogledati na Facebook stranici Earth HOUR 60+ Croatia.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo