Novosti

Ugradnja umjetnih zglobova koljena spasila me od invalidnosti

Potpuno istrošena hrskavica u oba koljena uzrokovala je višegodišnje bolove, drastično smanjenje mogućnosti kretanja, šepanje, nemogućnost čučnja, klečanja, hodanja. Jedino što je preostalo bila je operacija i ugradnja umjetnog zgloba koljena koja je napravljena u Specijalnoj bolnici Arithera.

Vilim Pantlik zatražio je pomoć u Centru za ortopediju Specijalne bolnice Arithera zbog bolova u oba koljena koji su trajali više godina, te su se unatrag zadnjih godinu dana značajno intenzivirali i utjecali na drastično smanjenje mogućnosti kretanja, šepanje uz intenzivnu bol, nemogućnost čučanja, klečanja, hodanja uz i niz stepenice.

Kliničkim pregledom i osnovnom radiološkom dijagnostičkom obradom postavljena je dijagnoza uznapredovalog osteoartritisa oba koljena 4. stupnja, što znači da je hrskavica koljena bila u potpunosti istrošena. Operacijski zahvat ugradnje totalne endoproteze koljena učinjen je u Specijalnoj bolnici Arithera. 

Za našu bolnicu karakteristično je korištenje najkvalitetnijih implantata renomiranih svjetskih proizvođača kao i svjetski priznatih i potvrđenih operacijskih i rehabilitacijskih protokola. Aritherin tim educiranih fizioterapeuta provodio je svakodnevno cjelodnevni rehabilitacijski program prema protokolu tzv. fast track rehabilitation – ističe dr. med. Ivan Karlak, ortoped Specijalne bolnice Arithera.

Već peti dan nakon operacije pacijent je bio samostalno pokretan bez pomagala uz puno opterećenje operirane noge. Program rehabilitacije koji je podrazumijevao i hidrokineziterapiju nastavljen je u Centru za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Specijalne bolnice Arithera pod stalnim nadzorom glavnog operatera.

Zaokruženi proces liječenja od dijagnostike, operacija i rehabilitacije posebnost je koja Specijalnu bolnicu Arithera izdvaja od ostalih medicinskih subjekata koji ovu vrstu usluge pružaju na našem tržištu.

Da se nisam podvrgao operacijama zamjene zglobova u koljenima, danas bi bio invalid. Zahvaljujući Aritherinim doktorima i fizioterapeutima sada normalno hodam. – ističe Vilim Pantlik. 

Više o ugradnji umjetnih zglobova kuka i koljena te o ostalim ortopedskim operacijama saznajte na web stranici Arhitera ili direktno u Specijalnoj bolnici Arithera, Bukovačka cesta 1, Zagreb, tel. 01 23 04 074

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo