Uskoro Zagreb Coffee & Chocofest! - Ordinacija.hr

Novosti

Uskoro Zagreb Coffee & Chocofest!

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu i traje do 9. Veljače.

Dobre vijesti za čokolholičare i kavoljupce – Zagreb Coffee & Chocofest počinje uskoro!

Bez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Atrakcije Festivala bit će i svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, mlada talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Njezina forma Coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom preslikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka s bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.). Na Festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom.

Albanski umjetnik Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. Stvorio je neke od najoriginalnijih i najimpresivnijih mozaika u povijesti i za svoja djela osvojio sedam Guinnessovih svjetskih rekorda i međunarodnu slavu. U radu koristi i materijale poput umjetnih noktiju, čačkalica, vijaka, ljuski jaja, školjki, CD-e, zrna kave, porculan i ogledala. Šokirao je svijet umjetnosti 2006. Godine gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte: 500,000 komada umjetnih noktiju i 24 dana bilo je dovoljno da Strati dobije svog prvog Guinnessa. Za mozaik pod nazivom “Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“, u kojem pet likova predstavlja pet kontinenata, koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25 metara i težinu od 140 kilograma. Saimir Strati će na Festivalu uživo raditi mozaike od različitih vrsta zrna kave.

Bit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija Festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih majstora čokolade i barista. Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom “Groznica subotnje Coffee & Choco večeri”! A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: “sretnicima” će sudbinu iz šalice proricati i profesionalna gatara iz kave – gđa. Galina Dmitri, koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti…
Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i Turističke zajednice Grada Zagreba te okuplja manje i srednje proizvođača iz Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na: Zagreb Coffe &Cchocofest.com i Facebooku.

Ordinacija.hr – ponosni čokoladni pokrovitelj Zagreb Coffee & Chocofesta!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo