Novosti

Uskoro – Zagrebački poslovni tjedan na Velesajmu

U terminu od 27. do 30. rujna 2011. održat će se sajmovi namijenjeni prvenstveno poslovnoj publici u povodu čega je organiziran ZG7 – Zagrebački poslovni tjedan u kojem će se, osim tri specijalizirana bienalna sajma, održati stručni skupovi s pripadajućim aktualnim temama.

ZG7 predstavlja tri sajamska projekta:

1. EMAT – 6. međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme

2. INTERPROTEX – 10. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

3. ENERGETIKA – 9. međunarodni sajam energetike, elektronike i automatike

Emat

Emat je specijalizirani bienalni poslovni sajam na temu zaštite okoliša namijenjen proizvođačima i ponuđačima opreme za gospodarenje otpadom i vodama, zaštitom tla i zraka te komunalnih vozila i opreme. Naglasak sajma je na temi gospodarenja otpadom. Sajam je obogaćen stručnim i znanstvenim skupovima na kojima će se raspravljati o aktualnostima u branši.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Emata je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Interprotex

Interprotex je jedini specijalizirani bienalni sajam u zemlji koji okuplja tvrtke s područja zaštita osoba i imovine. Pored prezentacije najnovijih dostignuća, cilj sajma je ujediniti na jednom mjestu sve grupacije ove gospodarske grane i osigurati njihovu izravnu komunikaciju sa stručnim posjetiteljima, institucijama i predstavnicima zakonodavnih tijela u zemlji i regiji.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dok je partner sajma Hrvatski ceh zaštitara.

Tema ovogodišnjeg sajma Interprotex je Urbana sigurnost.

CroRescue

Projekt CroRescue 9. je po redu međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći koji će za ovu godinu biti u sklopu sajma Interprotex. Održat će se 30. na Zagrebačkom velesajmu.

Na ovom, jedinstvenom natjecanju na ovim prostorima, ocjenjuju se znanja i vještine u pružanju hitne medicinske pomoći, a prema smjernicama :

  •  Europskog vijeća za reanimatologiju iz 2010. godine
  • International Trauma Life Support for Prehospital Care Providers (izdanje 2008. godine)

Organizacijska tijela koja sudjeluju u realizaciji natjecanja su Organizacijski odbor projekta CroRescue, stručni odbor i ocjenjivački sud.

Projekt prati pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Grada Zagreba – Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, pri čemu je projekt postao jedino referentno mjesto kontrole kvalitete djelovanja ekipa hitne medicinske pomoći.

Energetika

Specijalizirani poslovni sajam Energetika predstavit će ponudu novih tehnologija, uređaja i usluga, potičući interes kupaca za energetskom učinkovitošću i za racionalnijim gospodarenjem energijom. Posebna pozornost posvećena je obnovljivim izvorima energije.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ovogodišnji Dan energetike za temu ima “Hrvatska u zajedničkom europskom energetskom sustavu“. Hrvatski energetski sustav 2013. godine i službeno postaje dio europskog energetskog sustava što donosi nove okolnosti posebice kada se govori o mogućnosti financiranja energetskih projekata i infrastrukture iz europskih fondova. Cilj Dana energetike je da prikaže kako su se hrvatske tvrtke, ali i institucije pripremile za nastup na zajedničkom europskom energetskom tržištu. Skup će otvoriti gospođa Nataša Vujec, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Suorganizatori skupa su Zagrebački velesajam i Uprava za energetiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH.

Na Zagrebačkom poslovnom tjednu bit će 176 izlagača iz 26 zemalja (Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Italija, Japan, Kina, Koreja (Južna), Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajvan (Kina), Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska i Hrvatska).

Radno vrijeme Sajma: od 09.30 do 18.30 sati

Paviljoni: 8a, 9, 11a i otvoreni prostor paviljona

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo