Novosti

Ususret 1. konferenciji radnih terapeuta

Vodeći hrvatski i međunarodni stručnjaci iz područja rehabilitacije okupit će se ove subote na prvoj Konferenciji radnih terapeuta “Svakodnevna rehabilitacija u zajednici”.

Prva konferencija radnih terapeuta s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Svakodnevna rehabilitacija u zajednici” održat će se ove subote, 15. lipnja, u hotelu Points by Sheraton Panorama Zagreb od 8:30 do 17:30 sati.. Riječ je o prvoj stručnoj konferenciji koju organizira Hrvatska udruga radnih terapeuta (HURT) pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Na konferenciji će sudjelovati uvaženi stručnjaci na području rehabilitacije u zajednici iz Hrvatske i inozemstva, a posebne gošće bit će predsjednica Europskog vijeća radnih terapeuta Mette Kolsrud te članica Izvršnog odbora Europske mreže edukatora u radnoj terapiji Stephanie Saenger. Okupljenima će se obratiti i Pravobraniteljica za osobe sa invaliditetom Anka Slonjšak te predsjednica Hrvatske udruge radnih terapeuta Saša Radić. U sklopu konferencije održat će se i okrugli stol na temu “Rehabilitacija u zajednici u Republici Hrvatskoj s osvrtom na europsku praksu”, a očekuje se dolazak predstavnika nadležnih Ministarstava, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nevladinih udruga i drugih zainteresiranih strana.

Konferenciju će bodovati Hrvatska komora zdravstvenih radnika (HKZR) sukladno važećem Pravilniku o sadržaju, rokovima i postupku provjere stručnosti (12 bodova za aktivne i 8 bodova za pasivne sudionike).

Za više informacija možete posjetiti internetsku stranicu Hrvatske udruge radnih terapeuta Hurt.hr ili stranicu Konferencije.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo