Novosti

Ususret Europskom danu logopedije

Od 2004. godine Europsko udruženje logopeda (CPLOL) obilježava 6. ožujka kao Dan logopedije, kojemu se pridružuju i hrvatski logopedi. Tema ovogodišnjeg Dana logopedije je Sluh, a u Hrvatskoj se obilježava pod motom: “Komuniciram – ne živim u tišini”.

Hrvatsko logopedsko društvo danas organizira stručni simpozij u povodu Europskog dana logopedije naziva ” Oštećenje sluha i rehabilitacija slušanja” koji će se održati u 13,00 sati, u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27. Priznati stručnjaci, liječnici – specijalisti ORL i logopedi iznijet će najnovije spoznaje o oštećenju sluha, mogućnostima rehabilitacije i terapiji slušanja.

Program predavanja:

1. Prim. dr. sc. Borut Marn, dr. med. spec. ORL, Klinika za dječje bolesti Zagreb, “Nacionalni sveobuhvatni probir novorođenčadi na oštećenje sluha (SPNOS) u Hrvatskoj – 7-godišnje iskustvo”

2. Prof. dr. sc. Robert Trotić, dr. med. spec. ORL, KB Sestre milosrdnice, “Suvremena otokirurška terapija oštećenja sluha”

3. Lana Kovač Bilić, dr. med. spec. ORL, KBC Zagreb, “Korak u budućnost u liječenju bolesti uha i gluhoće”

4. Doc. dr. sc. Luka Bonetti, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, “Bukai zdravlje sluha”

5. Prof. dr. sc. Sandra Bradarić Jončić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, “Znakovni jezik u edukaciji i rehabilitaciji gluhe djece”

6. Sanja Vlahović, dr. med. spec. ORL i suradnici, Poliklinika SUVAG, “Rana ugradnja umjetne pužnice – može li biti prerana?”

7. Lidija Andrijević Gajić, prof. logoped, COO Slava Raškaj, “Logoped i dijete s oštećenjem sluha”

8. Branka Jukić, prof. logoped, Poliklinika SUVAG, “Rana rehabilitacija djece oštećena sluha”

Simpozij je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje. Za sudjelovanje na simpoziju nije potrebna prethodna prijava, otvoren je za sve zainteresirane (nema kotizacije), a svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju. Predviđeno trajanje stručnog dijela simpozija je od 13,00 do 16,00 sati, nakon čega se planira druženje uz kratki domjenak.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo