Novosti

Ususret Svjetskom tjednu homeopatije

U čast svih onih koji liječe homeopatijom, homeopata i onih koji podučavaju homeopatiju širom svijeta, na 256. obljetnicu rođenja dr. Samuela Hahnemanna, utemeljitelja homeopatije, započet će obilježavanje Svjetskog tjedna homeopatije u Hrvatskoj.

Svjetski tjedan homeopatije održava se od 9. do 16. travnja kroz besplatne javne radionice, predavanja i besplatno homeopatsko savjetovanje u 40 zemalja širom svijeta.

Cilj Svjetskog tjedna homeopatije u 2011. godini je upoznati širu javnost s homeopatijom kao učinkovitom, sigurnom i ekonomičnom metodom liječenja. Za vrijeme Svjetskog tjedna homeopatije homeopati cijeloga svijeta će informirati javnost o mogućnostima homeopatije u uspostavljanju životnog balansa.

Tema ovogodišnjeg Homeopatskog tjedna u cijelome svijetu je mišićnoskeletni sustav.

Hrvatska ne zaostaje u tim aktivnostima pa je Hrvatska Udruga homeopata, najveća i najstarija udruga homeopata u Hrvatskoj, osnovana 1997., čiji su članovi – homeopati educirani po europskim smjernicama, i ove godine, po 6. put zaredom, pripremila zanimljivi tjedan koji će obilovati predavanjima i savjetovanjima.

Na konferenciji za medije sudjeluje i Petter Viksveen, Predsjednik Europskog centralnog vijeća za homeopatiju, čija će članica uskoro postati i Hrvatska udruga homeopata.

O Hrvatskoj udruzi homeopata

Cilj Udruge je informiranje o homeopatiji, produbljivanje znanja i afirmacija homeopatije. Hrvatska udruga homeopata, u suradnji s drugim homeopatskim udrugama, radi na utvrđivanju politike razvoja homeopatije u Republici Hrvatskoj, donošenju Kodeksa etike i prakse, organiziranju predavanja, kongresa i seminara, iniciranju uspostave Registra profesionalnih homeopata, te sudjeluje u izradi prijedloga Zakona o homeopatiji. Jedan od glavnih ciljeva je i zaštita prava pacijenata u smislu prava na izbor terapije i na adekvatnu profesionalnu uslugu kvalificiranih homeopata, u skladu sa svjetskim i europskim standardima.

Zanimljivo je napomenuti kako Hrvatska udruga homeopata okuplja liječnike i neliječnike homeopate koji, djelujući kroz homeopatiju, svaki dan dokazuju da se zdravlje može znatno poboljšati, tvrde iz Udruge.

Sva predavanja i homeopatske konzultacije su besplatne, pa Udruga poziva sve
zainteresirane na sudjelovanje. Raspored
predavanja i konzultacija možete preuzeti i ovdje.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo