Novosti

Uz Pablo budi fit & that`it! – krećite se više i hranite se zdravije

Mario Valentić je već dobro poznat široj javnosti po svojim brojnim sportskim aktivnostima i promociji zdravog i aktivnog načina življenja.

Ovaj put je u suradnji s ljekarnicima iz Zdravstvene Ustanove Ljekarna Pablo sudjelovao u javnozdravstvenoj akciji „Uz Pablo budi fit & that`s it“, kojoj je namjera Hrvatsku javnost upozoriti na sve veći broj osoba s metaboličkim sindromom, kao i osoba s predispozicijom za isti.

Već četvrtu godinu za redom program „Uz Pablo budi fit & that`s it“ se provodi s ciljem prevencije posljedica koje nastaju uslijed nezdrave prehrane i nedostatka fizičke aktivnosti.

Mario i Pablo omogućili su građanima grada Zagreba dva mjeseca potpuno besplatnih treninga i edukaciju o zdravom načinu prehrane. Svakom polazniku programa precizno su izmjereni krvni tlak, težina, udio masnog tkiva u organizmu, udio viscelarnog masnog tkiva, mišićna masa, indeks tjelesne mase i bazalni metabolizam u kalorijama. Mjerenja su popraćena vodstvom stručnjaka (magistri farmacije, nutricionisti i kineziolozi) te savjetima i preporukama za pomoć u održavanju zdrave ravnoteže u organizmu.

Mario je istaknuo kako su projekti poput ovog hvalevrijedni jer promoviraju vitalnost i zdravlje te povećavaju svijest o važnosti integriranja tjelovježbe u svakodnevnicu. Sam naziv „Uz Pablo budi fit & that`s it“ ukazuje na to da je vježbanje zabavno i jednostavno. Bilo mu je veliko zadovoljstvo raditi na ovom projektu iza kojeg stoji niz stručnjaka, njegovih kolega kineziologa te farmaceuta i nutricionista. Vjeruje kako ovaj projekt može zaživjeti i na jednoj većoj razini, nacionalnoj.

Ordinacija.hr

Foto: PR

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo