Novosti

Varilux progresivi – rješenje za prezbiopiju!

Kad ruke postanu prekratke…… produuuuužite do optike

Promjene s vidom nakon 40 – te prirodni su proces nazvan prezbiopija. Zajedno s godinama, raste i potreba za korekcijom vida koja je standardna pojava, a naočale za čitanje postaju ultimativan dodatak bez kojeg ne možemo funkcionirati.

Mutan vid na blizinu poslije četrdesete sasvim je prirodan proces kojeg se ne treba plašiti. Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju, ili kada smo jako umorni i/ili gladni – tada se taj osjećaj pojačava. Instiktivno se udaljavamo dok se slika ne razbistri. Proces gubitka dioptrije s godinama nazivamo prezbiopija.

Redoviti pregledi vida od iznimne su važnosti jer dobar vid znantno poboljšava kvalitetu života. Naime puno ljudi živi u uvjerenju da jednostavno ne mogu vidjeti bolje jer su s tim naučeni živjeti, što je zabluda. Optička industrija danas ima mnoštvo vrhunskih rješenja, a prije 60 godina na tržištu su predstavljene progresivne naočalne leće koje u sebi sadrže dioptriju za daljinu i dioptriju za blizinu, bez vidljivih „prozorčića“ na naočalama. Više nema potrebne nositi jedne naočale za daljinu, druge za blizinu, odnosno potrebe za stalnim mijenjanjem naočala ovisno gledamo li cijene u trgovini ili šetamo po ulici. U jednim „pametnim“ naočalama ili Varilux progresivima sada imamo pokrivene sve udaljenosti. Rješenja su različita ovisno o afinitetima i potrebama, a postoji cijela paleta progresivnih naočalnih leća kako bi svatko mogao pronaći idealno rješenje za svoj vid u svim prilikama. Naime, jedne naočale mogu sadržavati sve potrebno pa čak i biti sunčane. Svoje Varilux progresivne naočalne leće možete kombinirati i s fotoosjetljivim naočalnim lećama Transitions.

Varilux progresivi su idealno rješenje za sve prezbiope koji žele dobar vid na svim udaljenostima i u svim prilikama. Osim što pružaju optimalnu udobnost vida, šire vidno polje uz  oštriju sliku i visok kontast na bilo kojoj udaljenosti. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udaljenosti i donji dio za vid na blizu.​ U jednim naočalama ili Varilux progresivima sada su pokrivene sve udaljenosti. Rješenja su različita ovisno o afinitetima i potrebama, a postoji cijela paleta Varilux progresivnih naočalnih leća kako bi svatko mogao pronaći idealno rješenje za svoj vid. Kad ruke postanu poruke, produuuužite do otpike!

Promjenite sliku o svijetu i sebi i darujte si dva para naočala po cijeni jednoga uz Varilux 1+1 promociju!

Varilux – Za savršen vid na svim udaljenostima!

www.essilor.hr

https://www.facebook.com/EssilorHrvatska/

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo