Novosti

Velika humanitarno-ekološka akcija “Think Green – Jarun 2013”

Danas kad se cijeli svijet suočava s globalnom krizom izumiranja koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja. Organizatori ove eko akcije za subotu, 19. listopada, najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male!

Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i voda.
Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko Ronilačkog kluba “Roniti se mora” i “National Geographic Hrvatska“ jezero Jarun će hvale vrijednom inicijativom obilježiti ovaj dan jednom ekološkom i humanitarnom akcijom.

Ova velika ekološko – humanitarna akcija sastoji se od:

  •  čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera
  •  ekološke radionice na kojima će građani moći naučiti mnoge korisne informacije o    zelenom načinu življenja
  •  prikupljanja sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska

RK ”Roniti se mora” će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji.

Svoj dolazak najavilo je već više od 60 ronioca iz Zagreba, Splita, Vukovara, Siska, Varaždina, Zadra, Karlovca i Vojvodine, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb i brojni drugi gospodarski subjekti i poznate osobe koje svojim doprinosom žele poduprijeti ideju očuvanja prirodnih bogatstava.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo