Novosti

Više od 400 stručnjaka na konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada”

Na I. regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom “Budućnost je sada” sudjelovat će više od 400 stručnjaka iz područja zdravstva, IT-a i farmaceutike.

Na početku konferencije koju u zagrebačkom Hypo centru 15. travnja organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija prisutnima će se obratiti i ministar zdravlja Dario Nakić, a nakon uvoda slijede tematski paneli o dostupnosti podataka (Big Data) u zdravstvu, suradnji farmaceutske i IT industrije, boljoj komunikaciji između pacijenta i liječnika.

Kao predstavnik regionalnog lidera u farmaceutskoj industriji, predsjednik uprave Plive Mihael Furjan sudjelovat će u panelu „Partnerstvo zdravstva i IT industrije“.

Kao predstavnik IT industrije Ivan Lupić iz Ericssona razmotrit će pak što ove dvije industrije mogu ponuditi u procesima tehnologizacije zdravstva.

Farmaceutika i IT mogu, naime, pružiti veliku pomoć liječnicima i ostalom zdravstvenom osoblju u komunikaciji s pacijentima. Trenutno u zdravstvu postoji prevelika količina podataka koja nije sustavno analizirana, ali digitalizacijom se može pokrenuti novi i efikasniji pristup čiji su rezultati individualno liječenje pacijenata i korištenje najefikasnije terapije. 

Manolis Karamalis iz tvrtke Medtronic kao predstavnik najveće tvrtke na svijetu u proizvodnji implantanata i medicinske elektronike predstavit će modele korištenja digitalnih tehnologija u osiguranju najpovoljnijih i najkvalitetnijih rješenja za pacijenta. Predstavnici Microsofta, voditelj razvoja poslovanja Mladen Milavić i voditelj prodaje analitičkih rješenja Goran Amon, održat će pak predavanje na temu Big Data u zdravstvu.

Na Konferenciji će sudjelovati i predstavnici HZZO-a te liječnici iz Hrvatske i Slovenije upućeni u proces digitalizacije zdravstva. Također, konferenciju podržava i Agencija za investicije i konkurentnost (AIK), a na posebnom će se dijelu predavanja imati prilike predstaviti i mladi start-upovi.

Foto: Shutterstock

Stela Lechpammer

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo