Novosti

Vodič: Kako se pravilno zaštititi od sunca i uživati u prednostima sunčanja

Sunce nije neprijatelj naše kože. Uz odabir kvalitetnih zaštitnih preparata, pravilnu njegu i malo opreza, bez ustručavanja možete hvatati svoju prijeko potrebnu dozu sunca.

Potiče stvaranje vitamina D, dobro raspoloženje…

Već kraće sunčanje ruku, nogu i lica potaknut će stvaranje vitamina D. Ovaj je vitamin prije svega zaslužan za zdravlje kostiju i prevenciju stanja kao što je smanjena gustoća kostiju. Sunce dokazano podiže i razine serotonina u mozgu i pozitivno utječe na raspoloženje. Sunčeve zrake su blagotvorne i kod psorijaze, ekcema i drugih kožnih oboljenja.

Držite se liječničkih preporuka

Kao i svaku terapiju, terapeutsko djelovanje sunca valja dozirati. Pripazite ako koristite lijekove ili pripravke kao što je čaj od gospine trave, a koji izazivaju povećanu osjetljivost kože. Izbjegavajte sunce između 11 i 16 sati. Vlasište sakrijte ispod šešira, a oči zaštitite sunčanim naočalama.

Odaberite proizvode s potpunom zaštitom

Pola sata prije sunčanja kožu obilno namažite proizvodom za zaštitu od cijelog spektra sunčevih zraka. Olival SunMilk linija mlijeka za tijelo izvrstan je primjer cjelovite zaštite od sunca. Temelji se na kombinaciji mineralnih i kemijskih filtera s faktorom zaštite od 15 do 50 pa pouzdano štiti i od UVA i UVB zračenja. Linija je prilagođena i osjetljivijoj koži koju hrani njegujućim sastojcima poput kakao maslaca i maslinovog ulja.

Birajte teksturu prema potrebama kože

Zbog jednako pouzdane zaštite, brzog upijanja i bogate njege, Olival Sun Oilé ulja za sunčanje posebno će odgovarati isušenijoj koži.

Dolaze sa zaštitnim faktorima 10, 30 i 50, otporna su na vodu i potiču prirodno, ravnomjerno tamnjenje kože. Na osjetljivija područja kože kao što su mrlje i madeži obratite dodatnu pozornost.

Pčelinji vosak, maslinovo ulje i kakao maslac te zaštitni faktor 50 čine Olival SunStick odličnim izborom kad kožu trebate posebno zaštititi od sunca, ali i od soli i vjetra.

Više detalja o Olival proizvodima za zaštitu od sunca možete pronaći na Facebooku, Instagramu i na www.olival.hr.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo