Novosti

WineOS festival u Osijeku za sve ljubitelje vina i delicija

Ovaj vikend održava se drugi WineOS u kojem će se predstaviti preko 60 vinara iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Ovaj se vikend, 4. i 5. prosinca, održava drugi festival vina delicija i ugodnog življenja WineOS u osječkoj Tvrđi u Muzeju Slavonije – zgradi Glavne straže.

WineOS ponovno dovodi najvažnije vinare s istoka Hrvatske, a gostovat će i vinari iz susjednih države: Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sveukupno, svoje će vino predstaviti preko šezdesetak izlagača. 

Osim što će moći kušati vina, posjetitelji će moći isprobati i delicije restorana iz Osijeka i okolice, malih proizvođača sireva i suhomesnatih proizvoda te vrhunskih čokolada i pralina. Također, u sklopu WineOS-a održavat će se i razne radionice za posjetitelje i vinare, od predstavljanja sorti vina do utjecaja drveta na arome. 

Osim glavnih organizatora manifestacije, u organizaciji su sudjelovali i neki vinari, kao i sam grad Osijek. 

WineOS će oba dana početi u 14 i trajati do 22 sata. Dnevna ulaznica stoji 30, a za oba dana 50 kuna dok se degustacije na festivalu i radionice neće naplaćivati. Kaucija za festivalsku čašu je 20 kuna.

Ako vas zanima kako da napravite odlično kuhano vino, recept pronađite ovdje, a ovdje pogledajte zašto je dobro uživati u čaši vina

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo