Novosti

Za potrošnju 250 kalorija iz slatkih napitaka hodajte osam kilometara

Kada biste znali koliko morate vježbati da biste potrošili kalorije koje ste unijeli u organizam zaslađenim pićima, biste li ih pili?

Znaci upozorenja koji ukazuju na to koliko kalorija morate potrošiti vježbanjem nakon ispijanja zaslađenih pića mogu vas natjerati da donosite zdravije odluke, savjetuju autori istraživanja provedenog u Americi.

Istraživaći su promatrali tinejđere i zaključili kako je zabilježena kupnja manje zaslađenih pića, a više vode na mjestima s postavljenim znakovima upozorenja.

Njaviše efekta je imalo upozorenje s natpisom: kako biste potrošili 250 kalorija iz slatkih napitaka potrebno je hodati osam kilometara.

“Korištenjem jednostavnih znakova upozorenja može se pomoći u promociji zdravog načina života i u konačnici spriječiti sve više problema s pretilosti”, kaže Dr. Sara Bleich te dodaje kako ljudi ne razumiju ili ignoriraju sadržaj kalorija na deklaracijama stoga bi ovakav pothvat mogao pomoći mnogima.

Zavod za javno zdrastvo Engleske se slaže s rezultatima studije koji pokazuju kako jednostavne zdrastvene poruke ipak najlakše stižu do korisnika!

A. Abrahamsberg
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo