Novosti

Zadar u znaku 4. Festivala smokava

Sve o smokvama možete saznati na predavanju “Smokva” doktora smokvarstva Željka Prgometa iz Rovinja, u četvrtak 8. rujna u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18:30 sati. Također, Karmen Tomić i Lino Miletić iz splitske nadzorne stanice “Biotechnicon” održat će predavanje o ekološkom nadzoru i certifikaciji smokava.

Drugog dana festivala, 9. rujna, imat ćete priliku degustirati jela i pića od smokava (manifestacija Gastro smokva) u restoranu Pet bunara i na dijelu Poljane Petra Zoranića i to od 10 do 13 sati. Kuharskim timom ravnat će šef kuhinje “Pet bunara” – Mario Arbanas, te gostujući kuhari. Sudjelovat će i hotelijersko turistička i ugostiteljska škola iz Zadra te prerađivači smokava.

Treći dan festivala, u subotu u 9 sati, na Poljani Petra Zoranića održat će se Sajam smokava na kojem će sudjelovati prerađivači smokava – njihove proizvode možete kupiti po promotivnim cijenama: OPG Aralica, P.O. Brojne, OPG Burić, OPG Damjanić-Babac, Duga Strana, OPG Eugen Novaković, Kali Medveja, OPG Ostojić, te OPG Vesna Rožić Šibić.

I mališani će doći na svoje, jer će se u utorak 20. rujna organizirati dječja radionica na dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar s početkom u 16 sati, na temu smokava.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo