Novosti

Zagreb: Klinika za dječje bolesti i ove godine obilježava Nutrition day!

Nutrition day je međunarodni projekt u kojem 3. godinu za redom sudjeluje i zagrebačka Klinika za dječje bolesti iz Klaićeve ulice!

Jedinstveno u svijetu, ovo jednodnevno istraživanje se u Klinici za dječje bolesti provodi pod vodstvom dipl. ing. Tene Niseteo, prve i za sada jedine pedijatrijske kliničke dijetetičarke u Hrvatskoj.

kIstraživanje se provodi u suradnji s Odjelom prehrane Klinike za dječje bolesti, svih njenih bolničkih odjela i osoblja te po prvi put i u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, čiji će se studenti nutricionizma volonterski pridružiti projektu.

“Paralelno s epidemijom pretilosti, u kojoj nažalost prednjačimo na službenim ljestvicama čak i među djecom i adolescentima, postoji još jedna, često zanemarena problematika: pothranjenost i njene posljedice, prvenstveno u hospitalizirane djece! Cilj ovog istraživanja upravo je, unapređenje bolničke prehrane, podizanje svjesnosti o važnosti nutritivne podrške, koja u konačnici znači brži oporavak naših najmanjih”, poručuje dipl. ing. Tena Niseteo.

Spomenuto istraživanje se provodi svake godine na isti dan u čitavom svijetu. Prikupljeni podaci se koriste za unaprjeđenje svjesnosti o važnosti prehrane na čovjekovo zdravlje i brži oporavak od bolesti!

Više informacija potražite na www.nutritionday.org

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo