Novosti

Zagreb: Otvorena prva Neuro B plain angiosala u Hrvatskoj!

Prvu Neuro B plain angiosalu u Hrvatskoj danas je u Zavodu za radiologiju KBC-a Zagreb službeno otvorio ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić.

Sala će omogućiti bolju dijagnostiku i intervencijsko endovaskularno neuroradiološko liječenje bolesnika s akutnim moždanim udarom, čija incidencija je u porastu zbog produženja životnog vijeka i prisutnih rizičnih čimbenika.

undefinedj“Aparatura kojom je opremljena novootvorena angiosala omogućit će primjenu intraarterijske trombolize koja se u praksi pokazala učinkovitijom od do sada provođene intravenske. Ključ je u produženju tzv. vremenskog prozora za primjenu specifičnog liječenja kod bolesnika s akutnim ishemijskim moždanim udarom, kao i mogućnost mehaničkog uklanjanja tromba koji je uzrokovao moždani udar“ – izjavila je prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, pročelnica Zavoda za cerebrovaskularne bolesti s Jedinicom za intenzivno liječenje Klinike za neurologiju, KBC Zagreb.

“Neuro B plain angiosala olakšat će endovaskularno liječenje krvožilnih malformacija poput aneurizmi, arteriovenskih malformacija, duralnih fistula i dr. te će procedure liječenja učiniti bržima. Budući da je Klinika za neurologiju s timom endovaskularnih neuroradiologa Referentni, a time i jedini centar za ovakvu vrstu liječenja u Hrvatskoj, zahvaljujući novoj angiosali smanjit će se liste čekanja za navedena liječenja“ – izjavio je prof. dr. sc. Marko Radoš, pročelnik Odjela za neuroradiologiju Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, KBC Zagreb.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo