Novosti

Zagreb: U svibnju se otvara prvi fitness park!

Projekt pod nazivom “Lenucijev fitness park” zamišljen je kao novi tematski park u središtu Zagreba u ulici Grgura Ninskog. On će služiti kao prostor za odmor, boravak, ali i za aktivnu rekreaciju odraslih.

“U samom gradskom središtu odrasli će moći uživati u oazi susreta i mira”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetivši da su na toj lokaciji koja se prostire na oko četiri tisuće m² bile derutne barake Crvenog križa.

Park 1

“U ovom formiranom kontroliranom parku unutar ograde s pristupima iz ulice Grgura Ninskog, Mihanovićeve ulice, perona Glavnog kolodvora moći će uživati svi oni koji se budu našli u gradskom središtu”, rekao je gradonačelnik i dodao da želi što manje asfalta na ovom području koji ne postaje parkiralište, što je također bila jedna od opcija, već mjesto predaha za sve one koji šeću od Glavnog kolodvora do Savske.

Park 2

Prema riječima arhitekta i autora projekta Branka Silađina, povijest Lenucijeve potkove ukazuje na činjenicu da su interpretacije pojedinih dijelova uvijek odraz vremena u kojem su nastale i to sadržajno i oblikovno i ovaj novi gradski sadržaj odraz je današnjice i urbane potrebe građana i sve to uz uvažavanje vrijednih zatečenih povijesnih tragova samog prostora, a to su visoko zelenilo i elementi povijesnih zgrada.

Projekt i nacrt su u potpunosti dovršeni, slijedi ishođenje dozvola tako da bi, ako sve bude teklo prema planu prvi zagrebački fitness park trebao otvoriti svoja vrata već u svibnju.

 

Izvor: www.zagreb.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo