Novosti

Zagrebački piknik za sve generacije svake subote u Maksimiru

Foto: Robert Anić/Pixsell

Svake subote, sve do kraja ljeta, u zagrebačkom Maksimiru od 10 do 17 sati održava se Zagrebački piknik koji omiljeni park pretvara u zelenu špicu.

Cilj ovoga projekta je ponovno učiniti park Maksimir, koji je nedavno proglašen jednim od 14 najljepših parkova u Europi, mjestom okupljanja svih generacija. Prostor na livadi kod Drugog jezera (kod Kamenog sjedala) postao je subotnja ljetna oaza namijenjena Zagrepčanima i turistima.

Građanima se preporučuje da ponesu dekice i uživaju. Bilo to opušteno druženje s prijateljima, romantično popodne ili obiteljski ručak, na zagrebačkom pikniku možete počastiti društvo svojim delicijama, a za sve one koji ne stignu pripremati hranu, pripremljene su piknik košare s hrvatskim namirnicama (domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića).

Za glazbenu zabavu brine se DJ, a mogu se ondje slaviti i rođendani. U knjižnici na otvorenom čitaju se novine i knjige, dok su za djecu pripremljene slikovnice, društvene igre, lopte… Ulaz je besplatan.

Piknik organizira Katapult promocija u partnerstvu s Javnom ustanovom Maksimir, Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gradom Zagrebom, uz medijsku potporu Večernjeg lista i sponzore Gavrilović, Dukat, Zvijezda, Jamnica, Paprenjak i Nivea.     

Ordinacija.hr

Foto: Robert Anić/Pixsell

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo