Novosti

Započeo Europski tjedan mobilnosti

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u Europski tjedan mobilnosti. Riječ je o manifestaciji koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije.

Cilj Europskog tjedna mobilnosti jest poticanje javne svijesti o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim i poboljše kvalitete života građana europskih gradova.

Tjedan mobilnosti je zamišljen kao tjedan u kojem gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivi promet i mobilnost.

undefinedGrad Zagreb se, u okviru ove manifestacije, treću godinu zaredom prijavljuje za Mobility Award, nagradu koja se dodjeljuje gradovima koji su trajnim mjerama na području održivog prometa i mobilnosti napravili najveći iskorak te najuspješnije organizirali sedmodnevnu kampanju.

U protekle dvije godine Grad Zagreb je u konkurenciji preko 2100 europskih gradova ostvario iznimno zapažen rezultat te je 2008. osvojio drugo mjesto, a za prošlu godinu je uvršten u prvih 11 gradova.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti je “Putuj pametnije – živi kvalitetnije”.

Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a nositelji aktivnosti su Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a u suradnji sa Zagrebačkim holdingom d.o.o., podružnicom ZET, Udrugom Bicikl, Zagrebačkim športskim savezom osoba s invaliditetom, Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), Tehničkim muzejom Zagreba i dr.

Tjedan mobilnosti započinje obilježavanjem Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača, 16. rujna 2010. godine.

Detaljni raspored događanja tijekom Tjedna mobilnosti: Program događanja 2010.

 

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo