Novosti

Zašto su se “postarali” Iva Šulentić, Antonija Blaće, Toni Cetinski…

Foto: Damir Žižić

Iva Šulentić, Janko Popović Volarić, Antonija Blaće i Toni Cetinski “postarali” su se za projekt Superseniori čiji je osnovni cilj povećanje uključivanja starijih osoba u život zajednice.

Ima li stariji gospodin koji stoji pored vas u tramvaju priču za najbolji neobjavljeni roman u kojem leži ideja za poslovni projekt ili ključ rješenja trenutnog ljubavnog problema? Koliko ste se puta upitali imaju li vam stariji ljudi što reći?

Svi ćemo s vremenom ostariti, taj životni put ne možemo promijeniti, no možemo ga obogatiti, uvažiti i iskoristiti za dobrobit čitavog društva, a tome je posvećen novi projekt Superseniori. Sastavni je dio projekta kampanja “Samo stariji. Ništa više.” koju zagrebačka Zaklada “Zajednički put“ organizira u partnerstvu s osječkom Zakladom “Slagalica“, a u sklopu Razvojne suradnje u području filantropije i zakladništva s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Kampanja teži podizanju javne svijesti o potrebama i pravima starijih osoba, kako bi ostali aktivni sudionici u životi lokalne zajednice te bili prepoznati kao bitan resurs društvenih promjena. Osnovan je i Fond Superseniori za prikupljanje sredstava kojima bi se omogućili programi za podizanje kvalitete života starijih osoba.

U organizaciju medijske kampanje uključeni su brojni profesionalci koji svoj rad ne naplaćuju, a glavni akteri kampanje su Antonija Blaće, Iva Šulentić, Janko Popović Volarić i Toni Cetinski.

Ordinacija.hr

Foto: Damir Žižić     

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo