Novosti

Zbog žvake 174 učenika završilo u bolnici

Naime, upravo je pokvarena žvaka bila odgovorna za hospitalizaciju 174 mališana iz osnovne škole starih između sedam i 14 godina.

Naime, upravo je pokvarena žvaka bila odgovorna za hospitalizaciju 174 mališana iz osnovne škole starih između sedam i 14 godina. Energetskoj kaogumi je prošao rok trajanja, a sadržavala je veliku količinu šećera i kofeina, što je prebrzo povisilo razinu glukoze u krvi djece, uzrokovalo jaku glad te rezultiralo povraćanjem.

Glasnogovornik “Osnovne škole Trevor Manuel” Wilfred Solomons-Johannes izjavio je kako su neki učenici pronašli žvakaće gume Blitz energy na obližnjoj farmi i podijelili ih kolegama ili prodali za 50 centi. “Gradski ured za zdravstvo je istražio slučaj i uzorci žvaka su uzeti zbog laboratorijskih testiranja”, zaključio je glasnogovornik.

Školarci su počeli osjećati glavobolju, bilo im je mučno, povraćali su, a neki su se čak i onesvijestili, javljaju strani mediji. Ukupno je 600 učenika primilo medicinsku pomoć, dok je 174 hospitalizirano.

Voditelj farme na kojoj su mališani pronašli opasne žvakaće gume tvrdi kako su one trebale biti uništenje spaljivanjem početkom tjedna, no zbog kiše su pokisle. Čekalo se ljepše vrijeme da se osuše i zatim unište.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo