Novosti

Zdravi hamburger? Zašto ne!

Foto: Shutterstock

Nova debatna radionica Spikaonice poziva sve na obilnu porciju razgovora na temu ‘Zdravi obrok za svako dijete u školi – da ili ne’, a bit će popraćena kulinarskim showom Luke Nižetića!

Koliko je djeci i mladima zaista stalo do zdrave prehrane te koje prehrambene navike su usvojili otkrit će se na nadolazećoj Spikaonici koja se održava u srijedu, 18.11.2015. u 11 sati u OŠ Braće Radić u Koprivnici. Kao dio radionice predstavit će se projekt ‘Zdravi odmor’ u sklopu kojeg Podravka o škole pripremaju zdrave školske obroke.

‘Zdravi odmor’ okuplja roditelje i škole u suradnju s Podravkinim kulinarskim stručnjacima kako bi razvili školske jelovnike koji su zdravi koliko su fini. Cilj projekta je unapređenje prehrambenih navika osnovno školaca pošto je pravilna prehrana zdrav stil života koji se stječe od ranog djetinjstva.

Roditeljima je potrebno pokazati kako se pizza, hamburgeri i sladoledi mogu pripremiti zdravije prema savjetima nutricionista, ali i dokazati kako se zdrave namirnice poput heljde i blitve djeci mogu predstaviti kao ukusne i privlačne, kako bi njihovi obroci bili što zdraviji te doprinijeli zdravijem odrastanju.

Spikaonica se održava pod pokroviteljstvom Ordinacije.hr, časopisa Radost, Hrvatskog debatnog društva i Večernjeg lista.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo