Novosti

Zdravije srce na dohvat ruke – vježbajte uz Mg Mivelu

Nizom informativno-edukativnih sadržaja povodom Svjetskog dana srca edukatorica Asja Petersen demonstrirala je važnost tjelesne aktivnosti i dovoljnog unosa magnezija.

Najvažniji mišić u tijelu i ove je godine obilježio svoj dan. Svjetski dan srca, koji se već 16. godinu za redom obilježava 29. rujna, proteklog je tjedna okupio brojne stručnjake s područja medicine, nutricionizma i tjelovježbe, koji su javnosti otkrili zabrinjavajuće brojke o porastu kardiovaskularnih oboljenja, ali i ponudili prirodna rješenja kako očuvati zdravlje svog srca.

Odgovarajuća prehrana jedan je od najvažnijih čimbenika za zdravlje srca, jer mu osigurava potrebne hranjive tvari i energiju za rad.

Magnezij je životno važan mineral potreban za normalnu funkciju srčanog mišića, a Mg Mivela je prirodan izvor magnezija i u 1L sadrži gotovo preporučeni dnevni unos magnezija.

Na važnost redovne tjelesne aktivnosti u prevenciji bolesti srca i krvnih žila posebno se osvrnula poznata instruktorica Pilatesa i Focus point programa Asja Petersen, koja je okupljenima u prostorijama Zaklade „Hrvatska kuća srca“ iznijela temeljne zdravstvene preporuke o vježbanju kao načinu prevencije bolesti srca i krvnih žila.

Statistike o sjedilačkom načinu života tj. nedovoljno tjelesno aktivnog načina života su porazne, upozorila je, istaknuvši da se nekim oblikom fizičkog posla bavi svega 20 posto populacije, dok se istovremeno u posljednjih nekoliko desetljeća radni tjedan produžio na čak 47 radnih sati!

O važnosti vježbanja u očuvanja zdravlja srca govorilo se i na subotnjoj javno-zdravstvenoj akciji u organizaciji Zaklade „Hrvatska kuća srca“, pod nazivom „Pokreni svoj život – saznaj kardiovaskularni rizik“, u sklopu koje su građani Zagreba imali priliku na središnjem gradskom trgu obaviti kontrolu krvnog tlaka, kolesterola i glukoze te saznati osobni kardiovaskularni rizik.

Građane koji su savjesno obavili pregled dočekale su bočice Mg Mivele kao nagrada za brigu o svom zdravlju.

Prevencija je upravo ono što želimo putem ovakvih javnozdravstvenih aktivnosti staviti u prvi plan. Čak 80 % prijevremenih smrti od kardiovaskularnih bolesti mogu se spriječiti uz kontrolu najvećih vanjskih rizika, a to su konzumacija duhana, alkohola i nezdrave prehrane te fizička neaktivnost. Pozivamo građane da razmišljaju o svojoj prehrani te da svaki dan izdvoje minimalno 15 do 20 minuta za šetnju, sport, ples ili bilo koju drugu fizičku aktivnost kako bi svoje srce održavali zdravim – naglasila je Ivana Portolan Pajić, dr.med koordinatorica Svjetskog dana srca u Hrvatskoj.

A da ne bi sve ostalo samo na teoriji pobrinula se Asja Petersen, koja je građanima na Trgu bana Jelačića predstavila neke od elemenata Pilatesa, kao jednog od načina tjelesne aktivnosti koja ima važnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih problema.

Treća aktivnost kojom se obilježio Svjetski dan srca bio je nedjeljni planinski uspon na Medvednicu kada su svi prisutni imali priliku upoznati se s vrijednostima Mg Mivele  i utjecaju prirodnog magnezija tijekom i nakon tjelesne aktivnosti. Kao prirodna tvar koju se sve više spominje u kontekstu zdravlja srca, budući da u sprezi s drugim mineralima omogućava njegovo normalno stezanje i opuštanje, a često je nedovoljno zastupljen u prehrani, magnezij je idealno unositi putem mineralne vode koja ujedno zadovoljava potrebe organizma za mineralima i hidratacijom.

S 343 mg magnezija po litri, Mg Mivela osigurava dovoljan unos ovog ključnog minerala u organizam te je odličan suputnik fizičkih napora, istaknula je Asja Petersen, našalivši se kako je put do zdravlja možda strm, ali na duge staze neizbježan. A upravo su staze Medvednice pokazale da je uz zdravo srce i uz Mg Mivelu sve moguće!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo