Zlatna suradnja olimpijca Josipa Glasnovića i Okulističkog centra - Ordinacija.hr

Novosti

Zlatna suradnja olimpijca Josipa Glasnovića i Okulističkog centra

Najuspješniji hrvatski streljač zdravlje očiju povjerio prvoj hrvatskoj privatnoj oftalmološkoj ordinaciji.

Zlatni olimpijac Josip Glasnović ove je godine u Riju postigao nezaboravan uspjeh osvojivši za Hrvatsku prvu zlatnu medalju na Igrama. Josip je unatoč oftalmološkom problemu uspio ostvariti vrh sportskog uspjeha, a kako bi i dalje osvajao odličja i štitio vid od novih oštećenja, odlučio je surađivati i s prvom hrvatskom privatnom očnom poliklinikom „Okulistički centar“.

Dr. Irena Škegro, spec. oftalmolog s više od trideset godina specijalističkog iskustva, s Josipom je obavila kompletan oftalmološki pregled koji je uključivao pregled dioptrije na keratorefraktometru – određivanje dioptrije i optimalnije vidne oštrine, mjerenje očnog tlaka, pregled biomikroskopom, testiranje suznog filma, pregled očne leće u proširenoj zjenici te pregled fundusa (očne pozadine).

Kod vrhunskih sportaša vid je definitivno jedna od najvažnijih stavki zdravlja, pogotovo kada govorimo o sportu u kojem se natjecatelji prvenstveno oslanjaju na njega. Upravo zato je jako važno da redovito obavljaju oftalmološke preglede. Ponosni smo i čast nam je surađivati s Josipom koji je unatoč problemima s vidom zabilježio vrhunske rezultate te osvojio zlatnu olimpijski medalju – izjavila je dr. Irena Škegro.

Od prvog kontakta s OKUC-om oduševio me indvidualan pristup pacijentu. Zbog umjetne leće koju imam u oku znatno mi je smanjena dioptrija te svaka aktivnost zahtjeva veći napor. Nastojim redovito obavljati okulističke preglede, a sada ću sve potrebno moći odraditi na jednom mjestu. – izjavio je Josip Glasnović.

Očna poliklinika “Okulistički centar” prva je privatna oftalmološka ordinacija u Republici Hrvatskoj. Unutar „Okulističkog centra“ djeluje ordinacija za djecu, ordinacija za odrasle, kabinet za glaukom, kabinet za kontaktne leće te optika.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo