Novosti

Zlostavljane žene trebaju vašu pomoć!

Središnje događanje projekta “Oni ih nazivaju raznim imenima. Vi nazovite 060 9004” održat će se u subotu, 25. rujna od 10 do 14 sati na križanju Bogovićeve i Gajeve ulice u Zagrebu.

Projektu će se pridružiti javne osobe koje će prodavati proizvode za borbu protiv nasilja nad ženama i na taj način prikupljati sredstva za Autonomnu žensku kuću Zagreb, dok će Barbara Kolar, voditeljica programa, Avonova ambasadorica i glasnogovornica akcije, razgovarati s javnim osobama i prolaznicima o problemu.

kProjekt organiziraju Autonomna ženska kuća Zagreb i Avon Hrvatska s ciljem prikupljanja sredstava namijenjenih spašavanju AŽKZ-a od zatvaranja te podizanja svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama.

Prisutnima će se obratiti i Neva Tölle, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb te Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Autonomna ženska kuća Zagreb je nevladina, neprofitna organizacija, čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene koje su preživjele zlostavljanje (psihičko, fizičko, seksualno ili ekonomsko) od strane svojih muževa ili partnera te njihovu djecu. Kako su ovogodišnja sredstva namijenjena AŽKZ-u smanjena, organizaciji nakon 20 godina postojanja prijeti zatvaranje.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo