Novosti

Znanstvenici izmjerili koliko traje “normalan” seksualni odnos

Foto: Shutterstock

Koliko je normalno trajanje seksa? Rezultati studija navode kako može trajati do 33 sekunde do 44 minute, ali u prosjeku 5 minuta…

Čak i ako niste znanstvenik, moguće je da ste si postavili pitanje koliko seks “normalno” traje – posebno ako ste se upravo razočarali zbog super kratkog odnosa.

Kako bi pronašao odgovor na ovo često postavljeno pitanje, dr. Brendan Zietsch, psiholog sa Sveučilišta Queensland je usporedio sva novija istraživanja vezana za ovu temu i saznao kako penetracija može trajati od 33 sekunde do 44 minute – ako se uzme prosjek svih odnosa koje je neki par imao. Prosječan seks traje oko 5,4 minute.

4 faktora koja uzrokuju gubitak seksualne želje nakon poroda

Pojašnjava kako je najbolja studija provedena na uzorku od 500 parova iz cijelog svijeta koji su mjerili štopericom koliko je trajala penetracija.

Najpouzdaniji podatak te studije je svakako da postoji puno varijanti seksualnih odnosa te da može trajati do 33 sekunde do 44 minute, tako da ne postoji “Normalno” vrijeme trajanja seksa. Znanstvenici su također saznali kako kondom ne utječe na to hoće li seks kratko trajati, također nemam nikakvog utjecaja činjenica je li partner obrezan ili ne. Vrijeme trajanja seksa ne ovisi niti o mjestu stanovanja, a zanimljivo je saznanje da seks kraće traje što je par stariji.

Razbijamo 5 najčešćih mitova o seksualnom nagonu

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo