Ako je i za tebe uskrsna trpeza bez šunke kao muškarac bez brkova, pravi je trenutak da se pridružiš našem blagdanskom darivanju! Gavrilović će dvije osobe razveseliti sočnom rolanom šunkom u mrežici.
Mala škola kulinarstva
Nitko ne sumnja u savršenstvo francuske gastronomije pa tako ni mi.
Naprotiv, zavirili smo u francusku kulinarsku enciklopediju i potvrdili ono što
su nam ispričali Gavrilovićevi majstori, a tamo piše: “Šunkom nazivamo
svinjski but obrađen na različite načine. Prodaje se u komadu ili rezana,
kuhana ili sirova, odnosno usalamurena, sušena ili dimljena. Dobra šunka mora
biti bucmasta s obilnim, ali ne predebelim slojem masnoće ispod kože. Iako se i
svinjska lopatica obrađuje na iste načine, ne smije se nazivati ’šunkom’ jer je
inferiornijega okusa”, podučava nas osnovama neprijeporni Larousse
Gastronomique.
Pogledaj uskrsnu ponudu Gavrilović šunki
Evo kako se to radi u Gavriloviću
Gavrilovićevi majstori obrađuju birane komade svinjskog buta i lopatice.
Posebnu sočnost i aromu šunke dobivaju u Odjelu pripreme sirovina i začina gdje
ih se lagano tretira mješavinama začina. Sve mješavine začina pripremaju se u
Gavriloviću pod stručnim nadzorom njihovih iskusnih tehnologa. Zaokružen okus i
miris uskrsnih delicija dobivaju posebnim načinima dimljenja, kuhanja ili
pečenja u proizvodnom Odjelu polutrajnog programa, također pod stručnim
vodstvom Gavrilovićevih tehnologa.
Provjeri i redovnu ponudu Gavrilović šunki
Ordinacija.hr