Ako još niste probali San Sebastian cheesecake, vrijeme je da otkrijete zašto je ovaj desert osvojio svijet!
Što ovaj kolač čini posebnim?
Prije svega, njegova bogata tekstura postiže se s više jaja nego što se obično koristi u kolačima od sira. Osim toga, ne sadrži dodatne arome poput vanilije ili limuna, što mu daje jedinstven, prirodan okus.
Možda je najbolja informacija da se peče samo 25 minuta, a priprema 10!
Uz ovako jednostavan recept, nema razloga za vikend bez deserta!
Tiramisu s bobičastim voćem – desert kao stvoren za uživanje

San Sebastian Cheesecake
- Priprema se 10 minuta
- Peče se 25 minuta
- Hladi se 4 sata
Sastojci za 16 serviranja
- 900 g kremastog sira
- 329 g šećera
- 7 velikih jaja
- 1 žlica soli
- 240 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih i pripremite okrugli kalup za kolače te ga obložite masnim papirom.
- Stavite šećer i sir u veliku posudu i pomiješajte mikserom.
- Dodajte jaja, sol i vrhnje za šlag.
- Miksajte dok ne postane sjajna i glatka smjesa.
- Prebacite sve u kalup i odmah stavite u pećnicu. Neka se peče 25 minuta.
- Sredina kolača će biti meka, a površina tamno smeđa.
- Izvadite van i ohladite kolač u hladnjaku, najmanje 4 sata.
- Izvadite kolač iz posude i poslužite
U slast!