Ako ste puno jeli za Božić i planirate sve ponoviti za doček, onda vam sada treba recept za ovo varivo - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ako ste puno jeli za Božić i planirate sve ponoviti za doček, onda vam sada treba recept za ovo varivo

Shutterstock

Ima li što ukusnije od fino skuhanog variva? U ovim trenucima teško…

Ako ste malo više jeli ovih blagdana, vrijeme je da organizmu dozvolimo predah od jakih i kaloričnih namirnica. 

Sastojke potrebne za pripremu ovog obroka vjerojatno imate u kuhinji, a u mirisu i okusu ovog obroka će uživati baš svi!

VARIVO OD GRAŠKA I MRKVICE S RAVIOLIMA

Potrebni sastojci: 

  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 manji luk, sjeckan
  • 2 mrkve, narezane na kockice
  • 2 stabljike celera, narezane na kockice
  • 3 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 šalica graška
  • Soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 1 litra vode ili temeljca
  • 1 pakiranje raviola sa sirom
  • 2 šake baby špinata
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dinstajte češnjak, luk, celer, grašak i mrkvu dok ne omekšaju, 4 do 5 minuta.

Kolači vam nikako ne uspijevaju? Ovih 8 savjeta će sve promijeniti

Dodajte koncentrat rajčice, pelate ili pasatu, začinite solju i paprom i kuhajte još 1 minutu. Dodajte juhu ili vodu i zakuhajte. Ako varivo želite zgusnuti dodajte 1 žlicu brašna ili dio povrća izvadite, smiksajte u multipraktiku i vratite nazad.

Umiješajte pred kraj špinat i peršin i još kratko kuhajte dok špinat ne uvene. Raviole kuhajte zasebno prema uputama na pakiranju. Kada su kuhani umiješajte u varivo.

Poslužite odmah i dobar tek!

Mogu li se začini pokvariti? Evo koliko svaki začin traje i kada ga trebate baciti

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo